zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Alternatieve boodschappentassen door plastic te recyclen

lees ook ...

Ziekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelage...

De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal later vandaag beslissen over het voortzetten van de acties. Het 's Lands Hospitaal heeft het werk neergelegd. De oorzaak van beide protesten is dez...

Stichting Suriname Waste Management (Suwama)wil boodschappentassen produceren van katoen en krantenpapier, in samenwerking met The Basel Convention Regional Centre for Training and Technology Transfer for the Caribbean, onder toezicht van het directoraat Milieu van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Hiervoor zijn 25 vrouwen getraind als deel van een pilotproject ’replacing single use plastic commodities in the economy of Suriname’.

In Suriname beland 95 procent van alle afval op een stortplaats of in het milieu, en 5 procent wordt gerecycled.

Het tassenproject moet een win-winsituatie creëren, waarbij de vrouwen de tassen produceren en eraan verdienen. “Tegelijkertijd wordt er zo een bijdrage geleverd aan een duurzaam alternatief voor plastic zakken, een schoner milieu en uiteindelijk een leefbaarder Suriname”, volgens Suwama.

De vrouwen zijn intussen voorzien van de eerste pakketten, om alternatieve tassen te produceren. Suwama, streeft naar een schoner Suriname, en zal doorgaan met dit project. De eerste boodschappentassen worden eind van de maand op de markt verwacht.

Het doel van het project is het vervangen van plastic producten die eenmalig worden gebruikt. “Hoe minder plastic wij importeren en produceren, des te minder plasticafval er wordt gegenereerd, des te minder de plasticvervuiling”, aldus Suwama.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlternatieve boodschappentassen door plastic te recyclen