woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Alsnog koerscompensatie voor gepensioneerden over september

lees ook ...

OW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiin...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een ambitieus plan gepresenteerd voor de vernieuwing en verfraaiing van de historische Waterkant in Paramaribo, waarbij kunst en cultuur een centrale rol ...

Gepensioneerden zullen uiterlijk 1 oktober de opgetrokken koopkrachtversterking die deze maand is ingegaan ontvangen. Doordat de regering en de vakbeweging pas op 13 september een overeenstemming hebben bereikt over de lastenverlichting en koopkrachtversterking voor de ambtenaren, de aan hen gelijkgestelden en gepensioneerden, hebben voornamelijk de gepensioneerden geen veranderingen kunnen merken aan hun salarisslip over de maand september.

Darmradj Parohi, directeur van Financiën en Planning, geeft aan dat de salarisslips van de gepensioneerden over de maand september al waren opgemaakt, waardoor de aangepaste koopkrachtversterking niet is meegenomen. De additionele overmaking geldt alleen voor de maand september.

Voor de resterende maanden wordt het bedrag normaal op de salarisslip meegenomen. Deze aanpassing en uitbetaling van de koopkrachtversterking aan de ambtenaren en gepensioneerden gaat tot eind december en het bedrag is belastingvrij.

De ambtenaren zullen het aangepaste bedrag normaal zien op hun salarisslip, omdat deze groep wel tijdig meegenomen kon worden. De koopkrachtversterking van de ambtenaren en de aan hen gelijkgestelden wordt van SRD 100 opgetrokken naar SRD 800. Voor de gepensioneerden is dat 70% van SRD 700 is SRD 490 plus SRD 100 apart, waardoor het totaalbedrag voor de gepensioneerden komt op SRD 590.

Met deze verhoogde koopkrachtversterking komt de regering de ambtenaren en gepensioneerden tegemoet. “Het is een lastenverlichting, we kunnen niet in alles tegemoetkomen, maar de regering gaat stap voor stap richting de goede weg op,” zegt de functionaris.

De regering gaat verder in tripartiet overleg met de vakbonden om voor het komend jaar alle uitgangspunten te hanteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlsnog koerscompensatie voor gepensioneerden over september