woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
1
(1)

Alsnog IMF persconferentie op aandringen journalisten?

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Dat juist zo’n belangrijke persconferentie als die van de IMF, de geldschieter van Suriname niet doorgaat omdat de Communicatie Dienst Suriname (CDS), van de regering, een twee uur latere tijdstip doorgeeft voor de persconferentie, dan de IMF delegatie er was…  De bewijzen zijn al online gepubliceerd, dus moet er nu een oplossing komen. 

Dat er alsnog een persconferentie komt is waar de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) nu op aandringt. Zij hebben vele vragen voor de leden van de IMF, die de grootste financieerder is van Suriname.

De vorige keer was er van IMF zijde grote ontevredenheid omdat de regering het grote pakket aan sociale maatregelen niet had uitgevoerd evenmin als de productie stimulering, wat gepubliceerd werd in  de media.

Dit maal dacht de Communicatiedienst de pers vanwege hun eigen grove tijd fout, af te schepen met hun verslagje over de IMF missie. Maar dat verslag van de Communicatie Dienst hebben zeker 12 media: kranten, digitale nieuws media, radio en tv gisteren geweigerd te publiceren.

Het is cruciaal vragen te kunnen stellen op een persconferentie met internationale economische deskundigen, die als het ware het grootste deel van het financiële lot van Suriname in handen hebben.

Dat het verslagje onaanvaardbaar is heeft de SVJ vandaag aan de IMF delegatie en aan minister Raghoebarsing van Financiën  laten weten middels een schrijven dat de minister inmiddels heeft bevestigd te hebben ontvangen.

Het is te hopen dat de IMF persconferentie alsnog gehouden wordt, anders lijkt het op opzettelijke obstructie om belangrijke informatie over Staats financiële zaken geheim te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnAlsnog IMF persconferentie op aandringen journalisten?