dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Alliantie voor decent work: “Nieuwe kansen voor ondernemers met een beperking”

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) zet zich intensief in om micro-ondernemerschap onder mensen met een beperking aan te moedigen. Dit project, ondersteund door de United Nations Development Programme (UNDP), is een initiatief van de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking en valt onder de paraplu van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

Bewust van de extra behoeften van deze doelgroep, biedt SPWE essentiële ondersteuning zoals mentale gezondheidscoaching en financiële begeleiding. Deze aanpak is cruciaal om te begrijpen hoe ondernemers met een beperking hun bedrijven draaiende houden en welke uitdagingen zij ondervinden bij het starten van een onderneming.

Dataverzameling speelt hierin een sleutelrol, waardoor SPWE gericht kan werken aan duurzame bedrijfsvoering voor deze ondernemers. Het programma heeft al eerdere successen geboekt onder het Basic Needs Trust Fund-9 programma (BNTF-9) van de Caribbean Development Bank (CDB). Gestart in december 2023, biedt dit project ondersteuning via veldbezoeken, het verstrekken van incentives, en begeleiding in financiële administratie.

Dertig personen met een beperking hebben training en middelen ontvangen om een micro-onderneming op te zetten. Van deze groep hebben 18 ondernemers incentives ontvangen, zoals machines en materialen, en alle 30 hebben een cursus in basis ondernemerschap gevolgd.

De economische activiteiten van deze groep zijn gericht op het vergroten van hun onafhankelijkheid en het zelfstandig genereren van een inkomen voor een fatsoenlijk bestaan. De voortdurende begeleiding van SPWE is hierin van vitaal belang.

Verder heeft de Alliantie voor Decent Work voor Personen met een Beperking diverse initiatieven gelanceerd om bewustzijn te creëren en gelijke kansen te bevorderen. Deze initiatieven omvatten campagnes, belangenbehartiging, informatiesessies, vaardigheidstrainingen en behoefteanalyses. Ze zijn gericht op het overwinnen van uitdagingen zoals beperkte toegang tot onderwijs en kapitaal, die mensen met een beperking in Suriname vaak ervaren.

Het uiteindelijke doel is om beleidsmakers, het bedrijfsleven en de samenleving aan te moedigen deze uitdagingen aan te pakken, zodat personen met een beperking volledig kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt en een zelfstandig en waardig leven kunnen leiden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlliantie voor decent work: “Nieuwe kansen voor ondernemers met een beperking"