Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

“Alles gebeurde in een fractie van een seconde”

Geplaatst

op

door

“ Na de klap zijn we gelijk uit de bak van de militairen truck gestapt. We hebben ons gehaast naar het personen voertuig maar de mensen waren al overleden. Alles ging heel snel. Geen beweging van de twee volwassenen. Slechts de kinderen die op de achterbank van de auto zaten vertoonden teken van leven.” Dit is een reactie van een militair die in de bak van de militairen truck zat die gisteren middag betrokken was bij een aanrijding met dodelijke afloop.


Gisteren heeft zich aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug een aanrijding voorgedaan met 2 verkeersdoden. Door deze verkeersdoden staat de verkeersbarometer thans op 36. Volgens ooggetuigen was er een daftruck die inhaalde en als gevolgd daarvan kwamen de witte auto waarin de slachtoffers zaten en het militair voertuig in botsing.  Bij dit ongeval zijn drie mensen naar de SEH vervoerd. Het gaat bij deze om een militair en twee kinderen.

Kort na het ongeval kwamen er enkele familieleden van de man die ook is overleden aan. Zijn familie was bij een begravenis te Vierkinderen toen ze vernamen dat een familielid van hen  betrokken was bij de aanrijding. Het militairen voertuig kwam van Brokopondo en vervoerde militairen naar de stad die op detachering waren terwijl het koppel dat de geest gaf samen met hun kinderen wat quality time door brachten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Feestjes op Surinamerivier worden aan banden gelegd

Geplaatst

op

door

Het recht op plezier en vertier moet binnen de perken van wet en recht blijven. Dat zegt de districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel. Er blijkt wanorde te heersen op de Surinamerivier in het oosten van Para door party’s en pleziervaartuigen. Deze ‘free for all’ zal daarom aan banden worden gelegd door de Maritieme Politie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de bestuursdienst en het Korps Brandweer Suriname. 

De districtscommissaris heeft op dinsdag 23 juli overleg gehad met de veiligheidsautoriteiten voor regulatie van openbare vermakelijkheden en recreatie in het gedeelte van de Surinamerivier, dat door Para stroomt. Afgelopen zondag is er zonder toestemming van de autoriteiten die hiertoe bevoegd zijn een Summer Beach party op een zandbank in de Surinamerivier gehouden. Er zijn geen preventieve maatregelen getroffen, waardoor de orde en veiligheid helemaal niet in acht zijn genomen. Bovendien zijn er ook geen voorzorgsmaatregelen getroffen voor eventuele calamiteiten.

Organisatoren hebben een ponton gelegd die was voorzien van partysupplies, waar het publiek gebruik van kon maken. Zowel op de ponton als vanuit het water konden de aanwezigen zich vermaken. Bezoekers hebben op Overbridge geparkeerd om met een pendelboot de activiteit midden op de rivier te bezoeken. Toen de burgervader over de party is ingelicht, is die direct stopgezet en moest het publiek vertrekken.

De autoriteiten gaan vanuit hun professie advies uitbrengen aan de dc bij het verlenen van vergunningen voor recreatie op of langs de rivier. Op privé plaatsen langs de Surinamerivier zullen nu preventieve- en repressieve maatregelen gelden.

Lees verder

Suriname

Vliegertijd vergroot kans op storingen

Geplaatst

op

door

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in grote getalen in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt dat vooral gedurende deze tijd veel vliegers in het elektriciteitsnet terecht komen, wat een toename van het aantal storingen veroorzaakt. Dit heeft vele gevolgen.

Het ongerief bij de klanten die aangesloten zijn op het distributie netwerk neemt daardoor toe evenals voor de EBS. Daarnaast neemt het risico op ongelukken ook toe daar zich situaties kunnen voordoen waarbij het vliegermateriaal de spanning door geleid met alle gevolgen van dien. Dit kan voor levens bedreigende situaties voor de vliegeraars en of derden zorgen.

Als een vlieger ongelukkiger wijs toch in het netwerk komt en vast blijf zitten, geef dit door aan de EBS klantenservice op het nummer 175. Zorg ervoor dat niemand aan de vlieger komt.

De EBS doet een dringend beroep op ouders en buurtbewoners om extra toezicht te houden op hun pupillen, wanneer deze vliegers oplaten en dat zulks zoveel als mogelijk gebeurt op locaties waar er geen elektriciteitsdraden voorkomen, zoals open velden.

Lees verder

Meest gelezen

X