vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Alleen total lockdown op zondagen en nationale vrije dagen in Suriname

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

De total lockdown in Suriname zal ingaande 18 juni tot en met 5 juli geldig zijn op zondagen en nationale vrije dagen. Dit heeft de regering vandaag bekendgemaakt. Het uitgaansverbod is gedurende de week van maandag tot en met zaterdag van 18:00 uur in de avond tot 06:00 uur in de ochtend. Voor de duidelijkheid mag men gedurende deze periode van 6 uur in de ochtend tot 6 uur in de middag zich begeven op de openbare weg.

Op zondagen en daaraan gelijkgestelde vrije dagen gedurende de periode 18 juni tot en met 05 juli zal er een volledige lockdown zijn. Het gaat om de volgende dagen: 20 en 27 juni en zondag 4 juli. Donderdag 1 juli is gelijkgesteld aan de zondag en op deze dag geldt ook dan de total lockdown.

Gedurende het uitgangsverbod op de aangegeven uren mogen slechts de essentiële diensten en de personen in het bezit van een dispensatie of die zich geregistreerd hebben via het ministerie van Justitie en Politie, zich op de openbare weg begeven.De controleposten voor beweging van personen op diverse plekken blijven gehandhaafd. Op strategische controleposten, met name van en naar het zuiden van het land, zal er tevens worden getest op besmettingen.

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen. Commerciële binnenlandse vluchten voor regulier passagiersverkeer zijn niet toegestaan. De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen, tenzij om dringende redenen toestemming wordt verleend door het Covid-19 Crisis Management Team.

De door het Outbreak Management Team goedgekeurde en uitgevaardigde Covid-19-preventieprotocollen gerekend worden tot instrumenten van controle vanwege de bevoegde autoriteiten. De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal in gesprek blijven met de buurlanden over de wijze van samenwerking bij de grenzen.

De algemene maatregelen blijven van kracht. Het gaat om:
1. Het dragen van mond en neus bedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID19-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
4. Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlleen total lockdown op zondagen en nationale vrije dagen in Suriname