maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Alleen partiële lockdown tijdens Srefidensi

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

Stanley Dijsteel, voorzitter van de werkgroep 46 jaar Srefidensi heeft het over een onafhankelijkheidsdag in de nieuwe normaal. De regering wil op die dag volstaan met de partiële lockdown van elf uur ‘s avonds tot vijf uur in de ochtend, en geen total lockdown zoals dat normaal geld voor alle feestdagen. De Srefidensiviering heeft “een sober en aangepast karakter”.

“Het is ondenkbaar dat deze jaardag niet wordt herdacht, omdat je als land de onafhankelijkheidsdag als meetmoment hebt: ‘waar staan we?’, ‘wat is de planning?’, ‘wat is er allemaal gebeurd en hoe verder?” Om die reden heeft de regering besloten dat er op 25 november geen total lockdown geldt volgens Dijksteel.

Burgervader Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost heeft tijdens de persconferentie maandag opgeroepen, om zoveel mogelijk via de televisie, dan op de openbare weg de onafhankelijkheidsdag te vieren. “Want er zijn nog steeds levens te betreuren door corona”.

Er is een veiligheidszone ingesteld waarbinnen op gezette tijden alleen “functionele” mensen met een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat en uitnodigingskaart kunnen bewegen. “Orde, rust en veiligheid, alsmede de Mohanaregels, moeten die dag streng worden nageleefd, willen we er een geslaagde onafhankelijkheidsdag van maken”, benadrukt Bhola.

De veiligheidszone gaat in op 24 november om zes uur ‘s avonds  en eindigt op 25 november om twee uur ‘s middags.

De festiviteiten beginnen precies om zes uur ‘s morgens met 21 minuutschoten. President Chandrikapersad Santokhi zal rond tien uur op het Kerkplein de diverse eenheden inspecteren. Deelnemende manschappen zijn ook verplicht een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat te hebben. Het defilé zal door covid-19 kleiner zijn dan normaal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlleen partiële lockdown tijdens Srefidensi