woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Alleen gevaccineerden worden toegelaten op Openbare Werken

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

Vanaf 1 december zal zowel personeel als publiek slechts op vertoon van een vaccinatiekaart worden toegelaten tot het gebouw van het ministerie van Openbare Werken (OW). Er worden door de departementsleiding regelmatig acties ondernomen om besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Elke vrijdag wordt het gebouw bespoten. Met de verdere verscherping wil het ministerie nul besmettingen op de werkvloer, zegt minister Riad Nurmohamed.

Bezoekers die niet gevaccineerd zijn, hebben een beperkte toegang en wel tot de kassa, de Burger Informatie Unit of de intakebalie voor vergunningsaanvragen. Per keer kunnen vijf bezoekers volgens een nummersysteem worden toegelaten. De minister zegt dat hij vanwege de situatie voor een keuze kwam te staan tussen mensenlevens beschermen of sluiten van het gebouw. Het laatste was volgens hem geen optie, omdat de diensten aan de samenleving anders zouden komen weg te vallen.

Vaccinatiedag
Op 16 november wordt er een vaccinatiedag gehouden. De departementsleiding organiseert deze dag om de regering te ondersteunen in haar streven de vaccinatiebereidheid verder te verhogen, zegt Nurmohamed. Door deze dag te organiseren wil hij het personeel en publiek beschermen en tegemoetkomen.

“Er is een speciale dag uitgekozen waarop iedereen kan komen. Er wordt ook nagegaan om bedrijven in de buurt te vragen mee te participeren,” vertelt de bewindsman. Vanaf zijn aantreden neemt hij het beschermen van zijn personeel tegen het virus heel serieus. In de afgelopen periode zijn er diverse maatregelen genomen op het departement.

Volgens Nurmohamed worden deze maatregelen om de twee weken aangepast, en wel op basis van het regeringsbeleid. Er wordt daarbij gebruikgemaakt van een roulatieschema, tijdwisselingen en werken op afstand. De afgelopen maanden zijn deze maatregelen verscherpt vanwege de vele besmettingen en overlijdensgevallen.

Het streven is om met de vaccinatiedag ervoor te zorgen dat het werk op het ministerie niet stil komt te liggen. Tijdens deze activiteit zullen er ook informatiesessies gehouden worden om de mensen te stimuleren zichzelf en anderen te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlleen gevaccineerden worden toegelaten op Openbare Werken