donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Alle studenten halen het examen op het Pegogisch Instituut Nickerie

lees ook ...

Cambiel favors a domestic pricing structure

Marinus Cambiel, vice-chairman of the ABOP, demands that the government create a pricing structure for the home market. Cambiel asserts that this should guarantee reasonably priced goods and services ...

Het Pedagogisch Instituut Nickerie heeft dit jaar een slagingspercentage van 100 procent. Het instituut is al jaren een voorbeeld. Volgens de directeur Binda zit de kracht in de kleine klassen. ”Want hoe kleiner de groep is, hoe meer je als docent individuele aandacht aan de leerling kunt geven.”

Door inzet van zowel docenten als studenten is dit resultaat bereikt. Daniëlla Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, vindt dat de sterke resultaten komen door de motivatie van de schoolleiding en het team docenten. “Mijn filosofie is dat een school staat of valt met de schoolleider. Als die actief, creatief en innovatief is, zal de school altijd top zijn.”

De  studenten hebben in het tweede coronajaar veel gehad aan het afstandsonderwijs, dat in het eerste coronajaar werd opgestart. Er werden groepsopdrachten via video calls gemaakt en opgestuurd naar de docenten. Ook de extra competentie ‘De Nieuwe Leerkracht samenwerkend leren’ heeft bijgedragen. Op 18 oktober vangt het studiejaar 2021- 2022  aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlle studenten halen het examen op het Pegogisch Instituut Nickerie