woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Alle pompstations in Suriname vrijdag dicht

lees ook ...

Bee: The government needs to put forth more effort to meet i...

To reach its objectives, the government needs to put in more effort. Additionally, it must work above party politics and improve communications with society. When asked for a reaction regarding the up...

Burgers zullen vanaf 9 juli niet kunnen tanken, omdat donderdagavond door de Service Station Exploitanten Bond (SSEB) is besloten om de pompstations dicht te houden. De exploitanten eisen duidelijkheid van de regering over een aantal zaken. Zolang zij die duidelijkheid niet krijgen blijven de pompstations gesloten.

Het bestuur onder leiding van Guno Castelen moet met de regering aan tafel zitten om te praten over de knelpunten. Dit hebben de leden duidelijk gemaakt tijdens de spoed algemene ledenvergadering via Zoom.

Een van de zaken die de leden van de SSEB opgelost zien is de loskoppeling van de winstmarge van de oliemaatschappijen. Ze vinden dat zij een winstmarge moeten kunnen vaststellen, zoals die geldt voor de winkels. Of er moet een aparte winstmarge worden afgesproken, die niet afhankelijk is van de oliemaatschappijen.

Daarnaast hebben de pomphouders enorme verliezen geleden als gevolg van de koersontwikkeling in het land. Er wordt nog gerekend met de oude koersen van SRD 7.52 en SRD 16.30 voor de US$, terwijl de wisselkoers rond de SRD 21 is.

De pomphouders hebben ook verlies geleden toen de regering besloot om een korting te geven van 50 cent per liter brandstof. Dit, terwijl er al voorraden waren gekocht door de pomphouders. Volgens hun is dit verlies niet gecompenseerd.

Hoe lang de actie zal duren hangt af van de gesprekken die er met de overheid gevoerd zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlle pompstations in Suriname vrijdag dicht