maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
1
(1)

Alle onder water gelopen scholen moeten dicht

lees ook ...

Inheemse volken worstelen met uitdagingen tijdens COP 28-kli...

In het kader van de COP 28 hebben de lidlanden de beslissingsbevoegdheid, waarbij zij vanuit nationaal perspectief besluiten nemen voor het algemeen belang. Dit resulteert echter vaak in beslissingen ...

Alle scholen in Suriname die onder water gelopen zijn, moeten dicht. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), heeft de instructie gegeven aan schoolleiders om alle scholen die onder water staan per direct te sluiten. Op social media circuleert er een video van een school waar te zien is dat leerlingen in water in een klaslokaal zitten. 

Om te voorkomen dat kinderen in vies, besmet water moeten zitten moeten alle scholen die onder water staan gesloten worden. “Ook septic tanks zijn ondergelopen en wij moeten onze kinderen beschermen tegen ziektes,” zegt minOWC-minister Marie Levens.

Het besluit geldt niet alleen voor scholen in Paramaribo die door de aanhoudende regens zijn ondergelopen, maar ook in de districten moeten scholen sluiten als die onder water staan. Om hoeveel scholen het gaat, is nog niet bekend. De departementsleiding rekent op het begrip van de gemeenschap.

Het heeft de afgelopen dagen aanhoudend geregend in Suriname. Vele straten staan blank. Ook kunnen vele burgers hun woning niet uit en weer anderen hebben zelfs water in hun woning. Toiletten kunnen ook niet doorgespoeld worden met alle nare gevolgen van dien voor de bewoners.

In Brokopondo heeft de gemeenschap ook last van wateroverlast. Dit is al maanden het geval, omdat ook de spuikleppen openstaan. Grote aanplanten zijn ook vernietigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlle onder water gelopen scholen moeten dicht