vrijdag 19 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3.4
(5)

Alle concessies rond het stuwmeer worden ingetrokken

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

Staatsolie Maatschappij Suriname heeft na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) bekend gemaakt dat er formeel een veiligheidszone is vastgesteld rond het stuwmeer. Een presentatie over dit onderwerp werd na de goedkeuring van het jaarverslag in de AVA, op 08 mei aan president Chandrikapersad Santokhi gepresenteerd. 

Rond het Prof. dr. ir. W.J. van Blommesteinmeer is op basis van vastgestelde coördinatie en grenzen een veiligheidszone vastgesteld. In deze zone zullen alle economische activiteiten verboden worden. Er mag geen vergunning gegeven worden voor gronduitgifte, concessies en bedrijfsactiviteiten binnen dit gebied. Indien er vergunningen zijn uitgegeven voor de eerder genoemde zaken in dit gebied zullen die worden ingetrokken. Dit alles wordt bij staatsbesluit vastgesteld. Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en de directie van Staatsolie Maatschappij Suriname zijn belast met de formalisatie hiervan.

De veiligheidszone wordt ter beschikking gesteld van Staatsolie in samenwerking met de districtscommissarissen en de ministeries van Justitie en Politie en Defensie die voor de handhaving zorgdragen. “Als regering gaan we alles eraan doen om onze stuwdam te beschermen met het oog op de nationale veiligheid”, stelt het staatshoofd. Met de lokale bevolking zal gesproken worden en voor hen die in de zone terechtkomen zullen er andere woningen ter beschikking worden gesteld. Dit wordt gecoördineerd door Staatsolie samen met de ministeries van GBB en van Regionale Ontwikkeling en Sport.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlle concessies rond het stuwmeer worden ingetrokken