zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Alle 44 scholen Boven-Suriname gesloten wegens wateroverlast

lees ook ...

Minister Ramadhin overhandigt bloeddrukmeters aan sociale in...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op maandag 10 juni 2024 opnieuw bloeddrukmeters overhandigd aan sociale instellingen. Eerder werden deze apparaten gedoneerd aan zorginstellingen, en dit keer ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft het nodig geacht om de leerkrachten van het Boven-Surinamegebied naar Paramaribo te halen en de 44 scholen ter plekke te sluiten. Er wordt prioriteit gegeven aan de veiligheid van de leerkrachten en de leerlingen. Dit is een bewust besluit geweest.

De wateroverlast en de daardoor onhygienische situatie, die is ontstaan zijn daarbij in overweging genomen. Bij wateroverlast zijn schoon drinkwater en voeding ook een probleem voor leerkrachten. Ouders durven hun kinderen ook niet met de schoolboot naar school te sturen bij een te hoog waterstand.

Leerkrachten, die in het gebied wonen, zijn achtergebleven. Het ander deel is per boot of vliegtuig afgereisd naar Paramaribo. De departementsleiding bekijkt nu mogelijkheden om het onderwijsproces op gang te houden.

Per gebied zal worden nagegaan welke vorm van onderwijs het best aangeboden kan worden. Er komen online lessen, waar die mogelijkheid er is, en lespakketten waar dat moet.
De onderwijsgevenden die in Paramaribo  moeten vertoeven, zullen getraind worden in het kader van Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO), waaronder ICT. Leerkrachten moeten toch een manier vinden om in contact met hun leerlingen te blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlle 44 scholen Boven-Suriname gesloten wegens wateroverlast