maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
4
(2)

All natural hair in Nollywoodfilm “Christmas with the King”

lees ook ...

Bij ‘Alles plat’ winkels Suriname uit voorzorg gesloten

Op vrijdag 24 maart zullen er wederom protestacties plaatsvinden in Suriname, onder de noemer ‘Alles Plat’. Een aantal organisaties ondersteunen deze actie, maar de Winkelier- en Ondernemersvereniging...

 “Nollywood beweerde dat het niet mogelijk zou zijn om een film te maken waarin de gehele cast natuurlijk haar draagt. Rhoda Wilson bewijst dat de hele Nigeriaanse filmindustrie ongelijk heeft” zegt  Janine van Throo (52), de natural haartherapeut met Surinaamse roots  en fan van Nollywoodfilms. Zij mocht meewerken  aan de hairlooks in de nieuwe Nollywoodfilm ‘Christmas with the king’, en heeft getoond dat de gehele cast met natuurlijke hairlook kon verschijnen.

De in België wonende natural hair- therapeut Janine van Throo heeft de  Nigeriaanse filmindustrie in het ongelijk gesteld. Daarvoor had Van Throo de Nollywoodproducente Rhoda Wilson uitgedaagd, en voorgehouden dat zij in staat is de gehele cast met natuurlijk haar  te doen acteren in de film.

In de voorbereiding hield zij  aparte sessies met de acteurs , om hun zo een gepaste haarstijl te geven voor hun rol. Zij hoopt met dit resultaat de filmproducenten te inspireren om natuurlijk haar positief neer te zetten. ‘Christmas with the king’ wordt officieel gelanceerd op 4 december.

De meeste meisjes- en vrouwenpersonages die hun haar op natuurlijke wijze in de Nigeriaanse films dragen, spelen vaak de rol van een arme persoon.  Van Throo die voorstander is van natuurlijk haar keurt dit af. “Filmmakers leren de mensen die naar zulke films kijken, dat hun natuurlijk haar niet goed is”, zegt zij. Nollywoodfilms worden door veel zwarte vrouwen en meisjes over de hele wereld, ook in Suriname, gevolgd. Om verandering hierin te brengen nam zij contact op met de Nollywoodproducente, die in Engeland woont.

De therapeute is vanaf haar zevende in Nederland, en ondertussen woont zij al  zes jaar in België. Janine van Throo heeft een passie voor natuurlijk haar ontwikkeld, en wel van alle haartypen. Sinds  2004 heeft zij het in een  business  omgezet, waarbij ze eigen haarproducten vervaardigd. In 2016 groeide dit verder tot een holistische haarbehandelingfilosofie, NISH, waarbij ze voor de behandeling van diverse haarproblemen op zoek gaat naar de reden, die het probleem hebben doen ontstaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAll natural hair in Nollywoodfilm "Christmas with the King"