maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ali: “Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen”

lees ook ...

Directoraat Sportzaken ondertekent samenwerkingsverband met ...

Het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft deelgenomen aan het Suriname Economic and Trade Cooperation seminar van China (Guangdong). Diverse organis...

Ifraan Ali, de president van Guyana, heeft tijdens een openbare bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice, aangekondigd dat hij samen met president Chandrikapersad Santokhi van Suriname de mogelijkheid onderzoekt om 150 visvergunningen aan Guyanese vissers te verstrekken.

Ali benadrukte dat Santokhi twee maanden geleden nog beloofde dat het probleem met de visvergunningen spoedig opgelost zou worden. “We werken er heel hard aan. De situatie omtrent de visvergunningen wordt haast bij elke bijeenkomst, tot twee maanden geleden, besproken. Maar ons is beloofd dat er een oplossing zal komen. Er is voorgesteld dat op de volgende gezamenlijke commissievergadering, er een aantal opties uitgewerkt zal worden om de vissers te accommoderen,” aldus Ali.

Een visser uitte zijn bezorgdheid over de huidige situatie en gaf aan dat minder dan de helft van de vissersboten uit Guyana, die normaal in Suriname actief zijn, dit jaar niet kunnen opereren vanwege het vergunningenprobleem. Hij voegde eraan toe dat het nieuwe proces dat de vissers moeten volgen om hun visvergunningen te verlengen, niet haalbaar is gebleken.

De Guyanese president benadrukte het belang van een snelle oplossing en zei dat de kwestie hoog op de agenda staat tijdens gezamenlijke commissievergaderingen tussen Guyana en Suriname. De verwachting is dat tijdens de volgende vergadering verschillende opties worden uitgewerkt om de vissers tegemoet te komen en het probleem op te lossen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAli: "Santokhi beloofde oplossing voor visvergunningen"