Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Alcoa sluit Suralco en bauxietmijnen in Suriname

Geplaatst

op

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft dinsdag bekendgemaakt de Suralco raffinaderij en bauxietmijnen in Suriname permanent te sluiten.

Dit heeft tot gevolg dat over het vierde kwartaal een voorziening wordt genomen van 90 miljoen dollar na belastingen gerelateerd aan herstructurering voor de sluiting. De totale kosten komen naar verwachting te liggen op 151 miljoen dollar, waarvan 24 miljoen dollar in 2017 wordt genomen. Alcoa kondigde ook aan een boekhoudkundige voorziening te nemen over het vierde kwartaal, van 31 miljoen dollar, in verband met de afschrijving van het belang van Alcoa Australia in een gasveld van Western Australia.

In 2014 werd al gesproken van een mogelijk vertrek van Alcoa uit Suriname. In 2015 bracht het bedrijf de productiecapaciteit ingrijpend terug en november 2015 werd de productie gestaakt, volgens het bedrijf wegens een gelimiteerde hoeveelheid bauxiet en ongunstige marktcondities.

De producent van aluminium voert met de Surinaamse regering nog overleg over de resterende activiteiten en de toekomst van de bauxiet mijnbouw in het land. Volgens Alcoa blijft het bedrijf werken aan een overeenkomst met de Surinaamse overheid rondom de activiteiten van Suralco in het land. Gedurende de gesprekken blijft Alcoa de Afobaka stuwdam opereren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Raymond

    vrijdag 6 januari 2017 at 13:39

    met pijn in mijn hart heb ik dit gelezen. mijn opa heeft daar gewerkt mijn vader mijn broer. bijna iedereen die ik ken. Suralco was het. als je daar werkte dan had je het goed.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen