Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Alcoa sluit Suralco en bauxietmijnen in Suriname

Geplaatst

op

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft dinsdag bekendgemaakt de Suralco raffinaderij en bauxietmijnen in Suriname permanent te sluiten.

Dit heeft tot gevolg dat over het vierde kwartaal een voorziening wordt genomen van 90 miljoen dollar na belastingen gerelateerd aan herstructurering voor de sluiting. De totale kosten komen naar verwachting te liggen op 151 miljoen dollar, waarvan 24 miljoen dollar in 2017 wordt genomen. Alcoa kondigde ook aan een boekhoudkundige voorziening te nemen over het vierde kwartaal, van 31 miljoen dollar, in verband met de afschrijving van het belang van Alcoa Australia in een gasveld van Western Australia.

In 2014 werd al gesproken van een mogelijk vertrek van Alcoa uit Suriname. In 2015 bracht het bedrijf de productiecapaciteit ingrijpend terug en november 2015 werd de productie gestaakt, volgens het bedrijf wegens een gelimiteerde hoeveelheid bauxiet en ongunstige marktcondities.

De producent van aluminium voert met de Surinaamse regering nog overleg over de resterende activiteiten en de toekomst van de bauxiet mijnbouw in het land. Volgens Alcoa blijft het bedrijf werken aan een overeenkomst met de Surinaamse overheid rondom de activiteiten van Suralco in het land. Gedurende de gesprekken blijft Alcoa de Afobaka stuwdam opereren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Raymond

    vrijdag 6 januari 2017 at 13:39

    met pijn in mijn hart heb ik dit gelezen. mijn opa heeft daar gewerkt mijn vader mijn broer. bijna iedereen die ik ken. Suralco was het. als je daar werkte dan had je het goed.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen