Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Alcoa sluit Suralco en bauxietmijnen in Suriname

Geplaatst

op

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft dinsdag bekendgemaakt de Suralco raffinaderij en bauxietmijnen in Suriname permanent te sluiten.

Dit heeft tot gevolg dat over het vierde kwartaal een voorziening wordt genomen van 90 miljoen dollar na belastingen gerelateerd aan herstructurering voor de sluiting. De totale kosten komen naar verwachting te liggen op 151 miljoen dollar, waarvan 24 miljoen dollar in 2017 wordt genomen. Alcoa kondigde ook aan een boekhoudkundige voorziening te nemen over het vierde kwartaal, van 31 miljoen dollar, in verband met de afschrijving van het belang van Alcoa Australia in een gasveld van Western Australia.

In 2014 werd al gesproken van een mogelijk vertrek van Alcoa uit Suriname. In 2015 bracht het bedrijf de productiecapaciteit ingrijpend terug en november 2015 werd de productie gestaakt, volgens het bedrijf wegens een gelimiteerde hoeveelheid bauxiet en ongunstige marktcondities.

De producent van aluminium voert met de Surinaamse regering nog overleg over de resterende activiteiten en de toekomst van de bauxiet mijnbouw in het land. Volgens Alcoa blijft het bedrijf werken aan een overeenkomst met de Surinaamse overheid rondom de activiteiten van Suralco in het land. Gedurende de gesprekken blijft Alcoa de Afobaka stuwdam opereren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Raymond

    vrijdag 6 januari 2017 at 13:39

    met pijn in mijn hart heb ik dit gelezen. mijn opa heeft daar gewerkt mijn vader mijn broer. bijna iedereen die ik ken. Suralco was het. als je daar werkte dan had je het goed.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |