maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
3
(1)

Albino’s in de bloemetjes gezet; ook recht op kwaliteitsvol onderwijs

lees ook ...

Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

De rattenplaag die het district Nickerie teistert moet integraal worden aangepakt. President Chandrikapersad Santokhi zei hier voorstander van te zijn, omdat het district vanaf vorig jaar last heeft v...

De Internationale Dag van het Albinisme, maandag, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Het Nationaal Albino’s Platform Suriname (NAPS) heeft samen met vertegenwoordigers van verschillende ministeries en organisaties leerlingen in de bloemetjes gezet. Het thema van dit jaar is: “Mens als u”.

“Laat niemand je pesten of discrimineren,” is de boodschap van Josephine Doerasim-Wongsodikromo, hoofd van de afdeling Begeleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Zij was te gast op de O.S. Mastklimmenstraat, waar zij cadeaus heeft overhandigd aan Gevinlha Mahes.

“Jullie hebben ook recht op kwaliteitsvol onderwijs en moeten aangemoedigd worden om naar school te gaan en jullie talenten te ontwikkelen. Elk kind is uniek, speciaal en a Very Important Person”, hield de vertegenwoordiger van het MinOWC de aanwezigen voor.

Schoolleider Nesta Liliendal vindt het fijn dat de organisatie aandacht schenkt aan de Albino’s op school. “Deze kinderen hebben net als alle anderen, recht op een gelijkwaardige behandeling.” Ook namens de school mocht Gevinlha een presentje in ontvangst nemen.

Ronald Baina, ondervoorzitter van het NAPS, gaf de kinderen van O.S. Mastklimmenstraat als boodschap mee om samen te spelen met Albino’s, omdat ze ook normale kinderen zijn.

Vorige week heeft het NAPS een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk. Zij gaven toen aan dat zij ook gerespecteerd en geaccepteerd willen worden in de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlbino’s in de bloemetjes gezet; ook recht op kwaliteitsvol onderwijs