zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Albinezen ontberen humanitaire hulp

lees ook ...

Bursalen plaatsen Suriname in de spotlight in China

De bursalen Refano Wongsoredjo, Aaliyah Kotzebue en Trinity Saridjan in China hebben deelgenomen aan de 19th International Youth Cultural Festival van de University of International Business and Econo...

Claudie Sabajo, NDP-parlementariër van Marowijne toont haar teleurstelling, nadat de verwachtte hulp aan Albina is uitgebleven. Dit gebied heeft te maken met enorme wateroverlast in het afgelopen weekend door de aanhoudende regens en springvloed. Het water heeft veel schade aangericht.

Het water is huizen binnengedrongen. Meubels en huishoudelijke apparatenzijn vernietigd, zoals  klerenkasten, koelkasten en matrassen en meer.”Sommige mensen kunnen niet koken en weer anderen moeten improviseren om te kunnen slapen. Dus, hulp in de vorm van voedsel en goederen zou heel goed zijn”, zegt Sabajo.

De parlementariër heeft het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) op de hoogte gesteld van de situatie van de mensen. Zij gaat ervan uit dat het districtscommissariaat Marowijne Noordoost samen met NCCR het probleem  zal aanpakken.

Zij deelt  mee, dat de districtscommissaris Clyde Hunswijk bezig is de trenzen op te schonen, waardoor het water nu  sneller wegstroomt. Dit is niet voldoende gebleken. Het overtollig water uit de zwampen en de rivier maakt, dat sommige gebieden toch onder water blijven. “Daarom mag humanitaire hulp niet uitblijven”, volgens de parlementariër. Toch is er ook enigszins licht in de tunnel. Sponsoren hebben haar beloofd, dat ze zullen helpen. Nu moet men wachten totdat deze groep, die belofte ook daadwerkelijk inlost.

Districtscommissaris Hunswijk bevestigd, dat er nog geen humanitaire hulp is geboden aan de mensen. Het commissariaat kampt heeft  geldgebrek. Zelf is hij nog niet in contact getreden met NCCR. “Ik kan de mensen helemaal begrijpen, maar ik heb me gefocust op de ontwatering van de gebieden”, legt de burgervader uit. De dc zegt dat het nu eb is in de Marowijnerivier en het overtollig water uit de gebieden is volgens hem weggestroomd..

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlbinezen ontberen humanitaire hulp