zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Albina-ponton ingestort; dienstverlening aangepast

lees ook ...

Overheid vernietigt Marineboten onder beheer Hi-Q OIL

Het ministerie van Defensie heeft de marineboten in het Saramaccakanaal door een particulier bedrijf laten verwijderen. Deze patrouillevaartuigen zijn hierna op een milieuvriendelijke manier ontmantel...

De vaarten van La Gabrielle, de veerboot die de verbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt, zijn aangepast omdat de ponton van Albina is ingestort. De veerboot vaart nu alleen wanneer het getij dat toelaat. Ook worden niet meer dan tien passagiers, drie auto’s of een vrachtwagen per keer vervoerd. La Gabrielle vaart op halve kracht, om de verbinding niet stil te leggen.

Er wordt al een hele poos geklaagd over de erbarmelijke staat van de ponton te Albina waar La Gabrielle moet aanmeren. “Door de degradatie van de ponton te Albina is het verkeer tussen Frans-Guyana en Suriname sterk gewijzigd,” schrijven de Franse autoriteiten in een verklaring.

Door de instorting van de ponton is er niet alleen sprake van inkomstenderving, maar worden de dienstregelingen ook beïnvloed. Doordeweeks wordt in de middagen gevaren. Het is een kwestie van het aanmeren van de veerboot aan het Albina-ponton “alleen bij vloed te reserveren om de dalende stroming tegen te gaan.”

Het tij en de zes uur durende vloed verstoort daarbij ook het werkritme. Het is onduidelijk wanneer de veerverbinding teruggaat naar zijn normale schema. De situatie veroorzaakt ‘veel beperkt’ en onbegrip bij de passagiers veroorzaakt. Sommige passagiers begrijpen niet dat we maar drie auto’s meenemen als we een veel zwaardere vrachtwagen nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlbina-ponton ingestort; dienstverlening aangepast