maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Albina 175 jaar; dc krijgt plan in kaart brengen milieuaspecten

lees ook ...

Fout parkeren in Albina wordt aangepakt

De politie van het bureau Albina gaat in samenwerking met de buurt-manager, Brigadier van Politie Ingrid Adrianus, beginnen met de ordening van een parkeerterrein voor de Albina taxi's in het district...

Districtscommissaris (dc) Clyde Hunswijk van Marowijne-Noordoost heeft in verband met de viering 175 jaar Albina op 13 december uit handen van de directeur van het consultant bureau Solid safe Solution, Marselo Luitjes, een plan in ontvangst genomen. Dit plan heeft als hoofddoel om de milieuaspecten in de hoofdplaats Albina in kaart te brengen, deze te analyseren en effectieve oplossingen aan te dragen.

Om dit plan, welke bekend staat onder de naam ‘LUPA’ (Lift Up Plan Albina) mogelijk te maken was het noodzakelijk om alle belanghebbende actoren binnen deze gemeenschap te consulteren en gezamenlijk zoveel als mogelijk de nijpende zorgpunten te analyseren en vast te leggen. Er is voor deze aanpak gekozen om op deze manier niets aan het toeval over te laten, maar reeds bij het prille begin, alles eraan te doen om voldoende gemeenschappelijk draagvlak voor de uitvoering van dit plan te zorgen die uiteindelijk moet leiden tot een succesvol eindresultaat.

Potentie
De dc gaf aan dat Albina als grensplaats enorme potentie heeft om uit te groeien tot een aantrekkelijke business plaats en geloofd dat met deze aanpak de mogelijkheid wordt gecreëerd om in de toekomst een leidende rol in te nemen op het gebied van toerisme, recreatie, catering, gezondheid en welzijn, media en communicatie, productie en bouw en verder ook nog industrie.
Verder gaf hij aan, er alles aan te zullen doen om hiervoor de eerste steen te leggen. Om zover te komen moeten eerst het milieu, de veiligheid en infrastructuur worden ge-upgrade.

De zaken die hoog op het agenda staan zijn:
– Waste management (vuilophaal en -verwerking)
– Ordening van vaar en voertuigen
– Ordening van handelsverkeer
– Verbeteren van infrastructuur hoofd- en binnenwegen
– Bescherming van de rivieroever

Uitdagingen
Het plan is uitgezet over een strekking van drie jaar en heeft zoals elk plan tal van uitdagingen. Samen met Solid Safe Solution, een consultant die aangetrokken is, voor het schrijven en begeleiden van dit plan zal worden bekeken welke mogelijkheden openstaan om financiële middelen te vergaren om de uitvoering mogelijk te maken en deze gefaseerd af te ronden.

Hunswijk rekent op ondersteuning en medewerking van de lokale gemeenschap die nauw betrokken zal worden bij de besluitvorming en uitvoering van de voorgenomen actiepunten. Met deze aanzet wordt er gestuurd op verbetering van de sociale, maatschappelijke en economische welzijn van de burgers in Marowijne enerzijds door werkgelegenheid te creëren en een nauwere band met het buurland Frans-Guyana op basis van wederzijds voordeel anderzijds.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlbina 175 jaar; dc krijgt plan in kaart brengen milieuaspecten