vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Alarmnummers voorlopig buiten bereik

lees ook ...

Kaarten ‘Zullen we maar weer’ van Roue Verveer, ...

De Surinaams- Nederlandse stand up comedian Roue Verveer brengt in november de show, 'Zullen we maar weer' in Suriname. Er worden vier shows verzorgd in het gebouw van Assuria High-rise en eentje in d...

De alarmnummers 110 van het Korps Brandweer Suriname (KBS) en 115 van het Korps Politie Suriname (KPS) waarop de gemeenschap kan bellen voor brand en noodgevallen, is sinds 9 juni in de avond niet bereikbaar. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) geeft bij monde van voorlichter Olton Pinas meer duidelijkheid hierover.

Pinas geeft aan, dat de lijnen op dit moment niet in orde zijn. Men kan voorlopig voor calamiteiten bellen op het nummer 08663066. Pinas geeft aan dat het in deze gaat  om een noodoplossing. Hoe lang het zal duren is  niet bekend. Hij vraagt de gemeenschap om gebruik te maken van het mobiele nummer. Op dit nummer kan men zowel de brandweer als de politie bereiken om hun problemen door te geven. Wel attendeert hij erop dat voor het bellen op het mobiele nummer de kosten in rekening worden gebracht. Als men geen beltegoed heeft, zal men dus ook geen telefoontje kunnen plegen. Hij hoopt dat dit gauw tot het verleden zal behoren.

De brandweervoorlichter doet bij deze ook een beroep op de gemeenschap om bij aanrijdingen liever geen hulp te bieden, maar zo snel als mogelijk contact op te nemen met het korps. “Ik zeg het heel voorzichtig. Het kan soms van kwaad tot erger worden en dat willen we zeker niet hebben”, aldus brandweervoorlichter Olton Pinas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlarmnummers voorlopig buiten bereik