dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
3.7
(3)

Alarmerende situatie in Apoera, besmettingen stijgen schrikbarend

lees ook ...

Santokhi geeft startsein aanpak waterhuishouding en weginfra...

Percelen en wegen in Wintiwai en Pontbuiten blijven binnenkort droog. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag het project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen in Wintiwai en Pontbuiten’ gelanc...

In Apoera dreigt de covid-pandemie uit de hand te lopen. Van de 24 geteste mensen blijken 23 positief te zijn. Dat bevestigt dokter Eduard Arjans van poli Apoera. Alle 23 besmette personen zijn volwassenen. De kans dat ook kinderen besmet raken is groot, gezien het dorp klein is en ruim 400 gezinnen telt.

Elke maatregel om de verspreiding tegen te gaan is van harte welkom, zegt Arjans. Hij heeft de districtscommissaris van Kabalebo, Josta Lewis het advies gegeven de scholen per direct te sluiten. Onze redactie belde de DC om te vragen welke maatregelen zij zal invoeren om de situatie te beheersen. De burgermoeder vroeg om na een half uur terug te bellen. Na een half uur nam ze echter haar mobiele telefoon niet meer op. De dorpsbewoners maken zich enorme zorgen over de snelle verspreiding. Ze eisen actie van de autoriteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlarmerende situatie in Apoera, besmettingen stijgen schrikbarend