zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Alarmerende schuld van SRD 130 miljoen bij SWM-pensioenfonds eist actie

lees ook ...

Verkoold lichaam 12-jarige meisje aangetroffen na woningbran...

De 12-jarige C.K. is in de middag van woensdag 22 mei 2024 omgekomen bij een woningbrand op de hoek van de Theodorus- en de Van Dijkstraat. Na een melding bij het command center over de brand en dat e...

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) bevindt zich in een zorgwekkende situatie vanwege een schuld van ruim SRD 130 miljoen bij de stichting Pensioenfonds. Het bestuur van het Management Collectief van SWM heeft de ernst van de situatie benadrukt en dringt in een brief aan bij de stichting ‘A’ der NV SWM op het treffen van passende maatregelen.

Deze kwestie is niet nieuw en er zijn al meerdere brieven geschreven, in samenwerking met werknemersorganisaties en de vereniging van SWM-gepensioneerden, waarin bezorgdheid is geuit over de situatie. Het Management Collectief dringt er bij het bestuur van de stichting Pensioenfonds op aan om de situatie te bespreken met de directie van de SWM en de Centrale Bank van Suriname.

Het Management Collectief van SWM verlangt van het stichtingsbestuur om binnen een maand een vergadering van deelnemers te organiseren. De deelnemers willen op de hoogte worden gesteld van de ontstane situatie en willen weten hoe deze binnen afzienbare tijd zal worden opgelost.

In een vergelijkbare situatie kampt ook de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) met financiële problemen, waarbij een aanzienlijke schuld van bijna US$ 22 miljoen bij het pensioenfonds van het bedrijf is ontstaan. Onder de vorige regering zijn herhaaldelijk leningen afgesloten zonder dat de schulden zijn afbetaald. Met een totale schuld van bijna US$ 80 miljoen bevindt het bedrijf zich diep in de rode cijfers, wat een zware financiële last met zich meebrengt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlarmerende schuld van SRD 130 miljoen bij SWM-pensioenfonds eist actie