donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Alalapadu voegt geroosterde noten toe aan Tuhkalijn

lees ook ...

Brokopondo slagbalbond start Slagbal kampioenschappen

De Brokopondo Slagbalbond is gestart met de halve finale & finale slagbal kampioen schappen. Voor de halve finale afgelopen weekend, heeft deze bond via coördinator Revelino Finisie van de Afdelin...

Het inheemse dorp Alalapadu  in het zuiden van Suriname introduceert geroosterde Tuhka noten, naast de Tuhka-olie. De kleine verafgelegen Trio-gemeenschap is erg trots op deze voornaamste inkomstenbron van dit dorp. “De Tuhka geroosterde notenlijn bewijst dat duurzame inkomstenbronnen ontwikkeld kunnen worden op basis van de rijkdommen die het bos, naast hout, nog meer geeft,” aldus Conservation International.

Stichting Tuhka heeft met financiële ondersteuning uit het Amazon Forest Fund, in samenwerking met Green Growth Suriname (GGS) en Conservation International Suriname, de ‘roasted nuts‘-productielijn in tien maanden ontwikkeld. Conservation International zegt van  deze noten dat zij “een positieve impact op het immuunsysteem hebben, vanwege de rijkheid aan vezels, eiwitten en selenium die met name goed zijn tegen hart- en vaatziekten en voor de prostaat”.

Tuhka Roasted Nuts zijn nu verkrijgbaar bij Supermarkets en drogisterijen. “Met elke aankoop van Tuhka-olie of Tuhka Roasted Nuts draagt de consument dus direct bij aan het kunnen voorzien in het eigen levensonderhoud van de ruim 120 bewoners te Alalapadu”, wordt benadrukt.

“De enorme drive van de gemeenschap zelf heeft dit project mogelijk gemaakt. Wij zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst voor deze kleine Trio-gemeenschap”, zegt Gwendolyn Smith van GGS. De Franse overheid zal in het natraject inkomen met financiering middels het ‘Our Future Forest Amazonia Verde’-project.

Hiermee wordt invulling gegeven aan het streven van de regering voor het verder ontwikkelen van bosbijproducten  – alle producten afkomstig uit bossen met uitzondering van hout – als sector. Conservation International Suriname promoot al jaren dat in bosbijproducten een belangrijke bron van inkomsten kunnen liggen voor het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlalapadu voegt geroosterde noten toe aan Tuhkalijn