donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Alakondre Dron Ensemble bezoekt PresidentSantokhi

lees ook ...

Dengue bespuiting uitgesteld

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)heeft vandaag bekend gemaakt dat de geplande bespuitingswerkzaamheden in het kader van de intensivering van de Dengue bestrijding vandaag 21 september 202...

De Stichting Ala Kondre Dron Ensemble, die reeds 50 jaar bezig is in de cultuurindustrie, heeft op zaterdag 19 februari 2022 tijdens een officiele kennismaking met president Chandrikapersad Santokhi, enkele voorstellen op aan het staatshoofd voorgelegd over hoe ze hun werk beter kunnen doen en de Surinaamse identiteit door middel van muziek meer erkenning te geven.

Het bestuur dat vertegenwoordigd werd door ondervoorzitter Anoewaritja Robbins en een achttal leden, wil er toe overgaan om een mini-Ala Kondre Ensemble in elk district op te richten. Dit om zoveel mogelijk de Surinaamse ala kondre ‘gudu’ te koesteren en verspreiden. Er is onder andere ondersteuning gevraagd aan de president voor het patenteren van de naam ‘Ala Kondre Dron’. Dit om te voorkomen dat de unieke naam van de stichting overgenomen wordt door derden.

Daarnaast ziet de stichting graag dat de regering een speciale presidentiële werkgroep in het leven roept om de samenwerking tussen de culturele groepen en de regering te intensiveren. President Santokhi heeft terstond opdracht gegeven aan zijn adviseurs om in dialoog te gaan met het bestuur. “Ik zal al datgene, dat in mijn vermogen ligt, inzetten om het voortbestaan van Stichting Ala Kondre Don Ensemble te garanderen. Tevens zal ik projecten, die deze stichting, vooral in achterstandswijken uitvoert, ten zeerste ondersteunen”, zei de regeringsleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAlakondre Dron Ensemble bezoekt PresidentSantokhi