woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Al twee jaar personeelsstop bij Defensie

lees ook ...

Regionieuws TV Suriname – KLM maakt noodlanding op Az...

- KLM toestel maakt noodlanding op de Azoren - Schaarste levensmiddelen dreigt door gebrek aan dollars - De brandweerpost aan de Toekomstweg kon wekenlang niet uitrukken https://youtu.be/wNNU5f-1...

Minister Krishnakoemarie Mathoera heeft meegedeeld dat 96 procent van de uitgaven van het ministerie bestaat uit personeelskosten.  “De balans op de begroting is ver te zoeken. Daar moet aan worden gewerkt door de inkomsten te verhogen en de uitgaven te beperken…. Als die zo hoog zijn blijft er geen geld over voor investeringen, onderhoud of om andere belangrijke operaties uit te voeren,” zegt de minister.

Het ministerie kent al twee jaar een personeelsstop. Vanaf het aantreden van deze minister op 16 juli 2020 zijn er maar twee mensen in dienst genomen. Ongeveer tweehonderd werknemers zijn door natuurlijk verloop of ontslag wegens plichtsverzuim afgevloeid.

Bij het ministerie van Defensie moet er op de centen worden gelet. Dat heeft minister Krishnakoemarie Mathoera dinsdag laten doorschemeren bij het afscheid van 61 gepensioneerden. “De balans op de begroting is ver te zoeken. Daar moet aan worden gewerkt door de inkomsten te verhogen en de uitgaven te beperken”, aldus Mathoera.

Het ministerie heeft dinsdag gepensioneerden in de bloemetjes gezet. “Ze hebben jarenlang gewerkt voor de defensieorganisatie, hebben hun krachten gegeven aan land en volk en om Suriname te beschermen. Daarvoor verdienen zij de erkenning en waardering. We zijn hen zeer dankbaar.”

De groep telde 61 man, maar  één persoon is overleden voor de erkenning. De aanwezigen mochten met  een speciale oorkonde, een presentje en een envelop met inhoud naar huis. Vorig jaar werd deze plechtigheid wegens de pandemie afgelast. “Ik ben zeer verheugd dat het dit jaar plaatsvindt. Ik vind het belangrijk dat we mensen niet geruisloos laten weggaan uit de defensieorganisatie. We moeten hen die erkentelijkheid en waardering geven die ze verdienen,” aldus de bewindsvrouw.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAl twee jaar personeelsstop bij Defensie