dinsdag 25 januari 2022
26.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Al SRD 4,533.000 aan covidsteun uitbetaald

lees ook ...

Bolsonaro ziet graag Petrobras in oliesector Suriname

Jair Bolsonaro ziet graag dat Petrobras een actieve rol krijgt in de olie-en gas exploraties voor de Surinaamse kust. Hij heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Chandrikapersad Santokhi. Ook...

Van de covid-19 steun waarvan de registratie in februari begon, is al SRD 4.533.000 uitbetaald. De overheid doet de betaling van de covidsteun via het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ).  Minister Rishma Kuldipsing zegt dat er verder wordt gegaan met de registraties zolang als de COVID-19-pandemie duurt. Zij roept mensen op die kunnen aantonen dat ze zijn ontslagen, een verminderd inkomen hebben en op zoek zijn naar een baan, zich te registreren. Het kan dan ook gaan om kleine zelfstandigen of KMO’ers, die geen inkomen hebben gehad in de afgelopen periode.

Tot nu toe hebben 3610 mensen zich online geregistreerd, waarvan 3022 zijn geselecteerd. Van het resterend deel, dat niet in aanmerking is gekomen, zouden de documenten niet in orde zijn geweest of ging het om ambtenaren die zich hadden geregistreerd. Zij komen niet in aanmerking voor de COVID-steun. Het ministerie begon in februari met een nieuwe registratie omdat de registratie tijdens de vorige regering niet was afgerond en het bestand vervuild was door de registratie van ambtenaren en ondernemers.

Er zal ook een online-registratie van een week zijn in mei. Er wordt covidsteun gegeven aan personen die getroffen zijn door een verminderd inkomen, personen die kunnen aantonen dat ze ontslagen zijn en een baan zoeken en kleine zelfstandigen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAl SRD 4,533.000 aan covidsteun uitbetaald