dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(1)

Al 100 bankrekeningen geopend voor uitbetalen Covid-steun

lees ook ...

Wegomlegging ivm Srefidensi Parade en defilé

Vandaag 25 november is er in verband met de viering van 47 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname en de parade en defilé van de gewapende machten, op de navolgende kruisingen het verkeer mid...

Voor het uitbetalen van de Covid-steun zijn de eerste honderd bankrekeningen vandaag door de overheid geopend bij diverse commerciële banken. Het gaat om mensen die nog niet over een bankrekening beschikten. De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) heeft de afgelopen tijd intensief overleg gevoerd met de overheid, om bankieren efficiënter te maken voor iedere burger. De eerste stap is gezet met het openen van de bankrekeningen.

De komende dagen worden meer bankrekeningen geopend bij de diverse commerciële banken. Om een bankrekening te kunnen openen zijn onder andere een geldig identiteitsbewijs en een onderbouwing van het inkomen nodig. Het inkomen kan onderbouwd worden met een loonslip, werkgeversverklaring of een overzicht van de inkomsten.

Met de verhoging van financiële inclusie en dus verhoging van het aantal girale betalingen, zal het risico profiel van het land, de banken en het gehele financiële systeem verlagen, zegt de Bankiersvereniging. De overheid streeft naar het bevorderen van financiële inclusie, met als doel het financiële welzijn van de samenleving te verbeteren.

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning is er blij om dat de banken hun medewerking en ondersteuning hebben toegezegd en de eerste bankrekeningen zijn geopend. “We hebben een gezamenlijk doel, waarbij wij graag zo veel mogelijk mensen willen voorzien van een bankrekening”, zegt Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging.

De SBV hoopt dat burgers, die nog geen bankrekening hebben, gestimuleerd zijn om een bankrekening te openen om zo ook te kunnen genieten van de vele voordelen van bankieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAl 100 bankrekeningen geopend voor uitbetalen Covid-steun