zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Akiemboto mocht assembleevergadering niet bijwonen

lees ook ...

Internationale dag van het Onderwijs

De Internationale Dag van het Onderwijs heeft als thema dit jaar: ‘To invest in people, prioritize education’, oftewel: Het investeren in mensen en educatie voorkeur geven. Binnen dit thema vraagt ...

Personen die geen convocatie hebben gekregen kunnen een vergadering van De Nationale Assemblée niet bijwonen. Dit is Sergio Akiemboto vandaag overkomen. Omdat hij geen convocatie had, mocht hij niet in de zaal.

Echter heeft Akiemboto zich niet uit het veld laten slaan en is toch de vergaderzaal binnengegaan onder aanvoering dat hij nog steeds assembleelid is.

Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt juridisch advies te hebben ingewonnen en dat advies komt erop neer dat de NDP’er met het schrijven van zijn ontslagbrief aan de president, geen volksvertegenwoordiger meer is.

Akiemboto heeft begin januari zijn ontslagbrief als parlementariër ingediend maar deze enkele dagen daarna weer ingetrokken.

Nadat hij de presentielijst vandaag had getekend nam hij plaats nam op zijn plek. Bee attendeerde hem erop dat hij niet welkom was en de zaal moest verlaten. Akiemboto heeft hieraan meegewerkt en de zaal verlaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkiemboto mocht assembleevergadering niet bijwonen