woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Akiemboto mocht assembleevergadering niet bijwonen

lees ook ...

Gratis training Textiele werkvormen voor tienermoeders

De training ‘Basis Textiele Werkvormen’ die door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt verzorgt, startte op maandag 01 augustus voor 20 scholierenmoeders. De training moet vooral...

Personen die geen convocatie hebben gekregen kunnen een vergadering van De Nationale Assemblée niet bijwonen. Dit is Sergio Akiemboto vandaag overkomen. Omdat hij geen convocatie had, mocht hij niet in de zaal.

Echter heeft Akiemboto zich niet uit het veld laten slaan en is toch de vergaderzaal binnengegaan onder aanvoering dat hij nog steeds assembleelid is.

Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt juridisch advies te hebben ingewonnen en dat advies komt erop neer dat de NDP’er met het schrijven van zijn ontslagbrief aan de president, geen volksvertegenwoordiger meer is.

Akiemboto heeft begin januari zijn ontslagbrief als parlementariër ingediend maar deze enkele dagen daarna weer ingetrokken.

Nadat hij de presentielijst vandaag had getekend nam hij plaats nam op zijn plek. Bee attendeerde hem erop dat hij niet welkom was en de zaal moest verlaten. Akiemboto heeft hieraan meegewerkt en de zaal verlaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkiemboto mocht assembleevergadering niet bijwonen