donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
3
(1)

Akiemboto geen assembleelid meer

lees ook ...

ICAP bezoekt DC Gobardhan van Nickerie ivm rattenplaag

Hedenmorgen 29 mei, kreeg DC Senrita Gobardhan van het district Nickerie bezoek van een delegatie van de Central America Public Administration Institution (ICAP) en het ministerie van Ruimtelijke Orde...

De kortgedingrechter heeft vandaag beslist dat Sergio Akiemboto geen assembleelid meer is. Akiemboto is een rechtszaak begonnen tegen de staat en assembleevoorzitter Marinus Bee, omdat de assembleevoorzitter had aangegeven dat Akiemboto na het indienen van zijn ontslagbrief geen DNA-lid meer was.

Akiemboto kreeg geen convocaties meer en de toegang tot alle platformen was hem ontzegd. De meningen in het parlement en onder rechtsgeleerden en bestuurskundigen zijn verdeeld. Akiemboto had enkele dagen nadat hij zijn ontslagbrief naar de president had gestuurd deze onder druk van de NDP-achterban in Brokopondo ingetrokken.

Na de zitting heeft hij journalisten te woord gestaan. “Ik heb vrede met mijn geweten. In het leven moet je op alles voorbereid zijn”, stelde hij. Elke stap die je doet heeft negatieve of positieve consequenties.

Of hij in hoger beroep gaat is niet duidelijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkiemboto geen assembleelid meer