dinsdag 24 mei 2022
26.3 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
3
(1)

Akiemboto geen assembleelid meer

lees ook ...

Situatie Diakonessenhuis kritiek; minder personeel beschikba...

In het Diakonessenhuis is er een crisissituatie ontstaan. De voornaamste oorzaak is het uitvallen van personeel. Het gevolg hiervan is dat tijdelijk diensten vanuit de Operatiekamer, Verloskamer en de...

De kortgedingrechter heeft vandaag beslist dat Sergio Akiemboto geen assembleelid meer is. Akiemboto is een rechtszaak begonnen tegen de staat en assembleevoorzitter Marinus Bee, omdat de assembleevoorzitter had aangegeven dat Akiemboto na het indienen van zijn ontslagbrief geen DNA-lid meer was.

Akiemboto kreeg geen convocaties meer en de toegang tot alle platformen was hem ontzegd. De meningen in het parlement en onder rechtsgeleerden en bestuurskundigen zijn verdeeld. Akiemboto had enkele dagen nadat hij zijn ontslagbrief naar de president had gestuurd deze onder druk van de NDP-achterban in Brokopondo ingetrokken.

Na de zitting heeft hij journalisten te woord gestaan. “Ik heb vrede met mijn geweten. In het leven moet je op alles voorbereid zijn”, stelde hij. Elke stap die je doet heeft negatieve of positieve consequenties.

Of hij in hoger beroep gaat is niet duidelijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkiemboto geen assembleelid meer