dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

lees ook ...

Santokhi laat kinderen met beperking verwennen

Voor 150 kinderen met een beperking was het zaterdag een leuke dag. Zij zijn in verband met de herdenking de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking door president Chandrikapersad Santokhi ve...

Sergio Akiemboto, fractielid van de NDP, zal zijn termijn in De Nationale Assemblee (DNA) uitzitten. Hij heeft zijn besluit om uit de NDP en de politiek te stappen in heroverweging genomen na het verzoek van de achterban in Brokopondo en gesprekken met verschillende personen. Hij zal zijn bijdrage in het parlement blijven leveren, zegt Akiemboto in een communiqué.

Zijn zienswijze over de argumenten die hij had aangevoerd voor zijn besluit blijven ongewijzigd. “Mijn respect voor de oproep van delen van het traditioneel gezag, de achterban en enkele ondersteunende maatschappelijke groeperingen, hebben geleid tot ampele overwegingen,” zegt de politicus. Hij vindt de oproep vanuit dat deel van het electoraat zwaarwichtig genoeg om zijn besluit te herzien.

Akiemboto had op 4 januari in een bericht aan de media gemeld, dat hij zijn lidmaatschap van de NDP had opgezegd en zijn zetel in het parlement ter beschikking had gesteld aan de partij. Dit besluit had hij genomen op basis van een grondige zelfanalyse en op basis van -huidige- maatschappelijke inzichten. Hij zei toen ook te stappen uit de politiek en benadrukte dat hij zich niet zal aansluiten bij een andere partij. Akiemboto was lijsttrekker in Brokopondo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAkiemboto blijft toch nog assembleelid