zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ajai Gopalrai wint nationale typewedstrijd

lees ook ...

NIMOS bezoekt DC Nickerie

Gisterenmiddag brachten vertegenwoordigers van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), belast met de 'Verbetering van Milieu Beheer in de Mijnbouw Secor van Suriname(E...

Digismart is opgericht door Alembo om bij te dragen aan de digitale geletterdheid van Suriname. In dat kader organiseerde men een nationale typewedstijd. De voorronde werd gehouden van 15 juni tot en met 13 juli via hun website. Op zaterdag 15 juli, de Dag der Jongerenvaardigheden volgde de finale. Ajay Gopalrai werd met 514 aanslagen per minuut de winnaar en ontving een geldprijs van Euro 250.-

Eenieder die wilde mocht meedoen aan deze wedstrijd. De tweede en derde prijs ging respectievelijk naar Raïsa Moertabat en Safiya Asmoredjo, die 175 om 100 Euro ontvingen. Deelnemers konden een tekst geschreven door Robby Parabirsing binnen één minuut overtikken en mochten herhaaldelijk meedoen als ze wilden om hun snelheid te verbeteren. Meer dan 1300 keer is meegedaan om in de finale te komen.De jury bestond uit Jean-luc van Charante, Djina Bergraaf-Sanchit en Thersa Wong Swie San.

Alembo werkt op een duurzame, vernieuwende en ondernemende manier om bij te dragen aan SDG 4 (Kwaliteitsonderwijs), één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

“Het is van groot belang dat mensen hun vaardigheden blijven ontwikkelen, zowel voor moderne bedrijfsvoering als voor studies. Door de tests op DigiSmart.sr af te leggen, kan iedereen zijn of haar digitale vaardigheden in kaart brengen”, aldus de organisatie. “In het digitaal tijdperk waarin wij leven kan typen gezien worden als nieuwe schrijven en daarom een belangrijke vaardigheid om over te beschikken,” is de de beweegrede van Digismart.

Bron Foto:

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAjai Gopalrai wint nationale typewedstrijd