donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
5
(1)

Airboat voor Anton de Kom Universiteit van Suriname

lees ook ...

Brandweerbond staakt acties na tussenkomst rechter

Na ingrijpen van de rechter heeft de brandweerbond besloten de acties te staken. Een ander gevolg van het kort geding is dat de bond en de overheid, vertegenwoordigd door het...

Sinds kort beschikt de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) over een airboat. Deze boot zal worden ingezet voor de bouw en monitoring van de sediment trapping units (STU’s)/kwelders van het Mangrove project te Weg naar Zee. Een STU is 150 meter lang en 200 meter breed. 

Het vaartuig komt uit het project ‘Mangrove Rehabilitatie Weg naar Zee, fase 2’. Het is gefinancierd door de Capricon Suriname B.V. en Tullow Suriname B.V.  De boot is een grote aanwinst voor AdeKUS, omdat het transport van mens en materiaal over de moddervlakte enorm wordt vergemakkelijkt. Tot nog toe was de verplaatsing over de moddervlakte altijd een uitdaging.

In deze fase van het project zullen onder meer vier additionele STU’s worden gebouwd, de mangrove nursery worden uitgebreid en enkele materialen worden aangeschaft voor onderhoud en monitoring van de STU’s en de mangrove nursery.

Met de bouw van de vier extra STU’s zal de kust te Weg naar Zee over een lengte van 800 meter extra bescherming krijgen. Volgens AdeKUS zal met de komst van de airboat de bouw van de STU’s een sterke boost krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAirboat voor Anton de Kom Universiteit van Suriname