zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

AHP nadert voltooiing: 2600 woonoplossingen reeds uitgevoerd

lees ook ...

Buurman vindt levenloos lichaam in trens

Een buurman ontdekte het levenloze lichaam van zijn buurman in een trens voor zijn huis aan de Skoeriweg in Nickerie. Nadat hij de politie van Corantijn had ingeschakeld, arriveerden de autoriteiten t...

Op dinsdag 12 maart heeft projectmanager Mark Rommy de voortgang van het Landelijk Woningbouw Programma (LWBP) gepresenteerd aan president Chandrikapersad Santokhi. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën en Planning en de LWBP-werkgroep waren ook aanwezig op deze bijeenkomst, gehouden op het Kabinet van de President.

Het LWBP wordt momenteel op vier locaties uitgevoerd: het project te Reeberg, project Merveille/Peprepin, het Crepie-project te Charlesburg en een public-private-partnership project aan de Poerwodadiweg te Lelydorp. Rommy meldde dat de bouw en het woonrijp maken van percelen goed verlopen, maar dat het proces voor de woningbouw momenteel traag verloopt.

Een belangrijke oorzaak hiervan is het langdurige proces voor het verkrijgen van hypothecaire uittreksels bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis). Er staat een bijeenkomst gepland voor volgende week om de versnelling van deze processen te bespreken.

President Santokhi heeft de LWBP-werkgroep gerustgesteld door te benadrukken dat er oplossingen zijn om het proces van hypothecaire uittreksels te versnellen. Daarnaast presenteerde Rommy mogelijke oplossingen om de bouw te versnellen, waaronder bouwsubsidie en overheidsbouw van woningen. Het woningbouwprogramma bestaat uit twee onderdelen: het LWBP en het AHP (Affordable Housing Project). Het AHP omvat 3775 woonoplossingen waarvan er al 2600 zijn uitgevoerd.

Een belangrijke mededeling van Rommy is dat eind april bouwrijpe kavels zullen worden opgeleverd aan de beschikkinghouders van het project Reeberg. Beschikkinghouders worden opgeroepen om zich aan te melden zodat er samen met hen gewerkt kan worden aan hun woonoplossing.

Hoewel er al een oproep is geplaatst, zal dit nogmaals worden gedaan. Er wordt verwacht dat tijdens een volgende bijeenkomst op het kabinet een volledig uitgewerkt plan wordt gepresenteerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAHP nadert voltooiing: 2600 woonoplossingen reeds uitgevoerd