maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Agricultuur training in Wanica voor 100 vrouwen

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Een hydraulisch nieuw systeem agricultuur training is van start gegaan in het district Wanica. Honderd vrouwen nemen deel aan dit pilotproject. Het kabinet van de president staat erachter in samenwerking met Stichting Bron van herstel (BrovaH). De training is gisteren van start gegaan. Ook de nieuwe kantoorruimte van de stichting BrovaH is op dezelfde dag in gebruik genomen.

Stichting Bron van herstel wil in alle districten vrouwen trainen in op maat gemaakte microbiologische landbouw. Men wil de nadruk leggen op de drip systemen en verhoogde bedden.

Een nieuw kantoorruimte van de stichting BrovaH is ook vandaag in gebruik genomen. De aanwezige burgervader Bholanath Narain van Wanica-Noordwest en parlementariër Henk Aviankoi hebben beloofd dit initiatief te blijven steunen. Narain wees op het belang van zelfvoorzienend zijn, door zelf gewassen te leren verbouwen. De vruchtbare grond van Suriname wordt niet voldoende benut. Hij sprak verder de hoop uit dat vrouwen van de gelegenheid gebruik zullen maken om beter in hun onderhoud te kunnen voorzien.

Rebekka Brown, voorzitter van Stichting Bron van Herstel, hield de vier hoofddoelen van het project voor. Het zijn armoedebestrijding, zelfredzaamheid, situationele biologische landbouwteelt op microschaal, en het aanmoedigen, stimuleren en empoweren van agro micro-ondernemerschap onder vrouwen. De training duurt drie dagen, met een natraject van drie maanden. Er is begeleiding van planten tot de eerste oogst. Het is de bedoeling om de vrouwen voldoende kennis aan te bieden, zodat zij voldoende verder kunnen gaan, en eventueel uitbreiden.

Stichting Bron van Herstel, is in mei 2012 opgericht met als doel  Surinaamse burgers met sociaal-maatschappelijke problemen te ondersteunen bij (weder)opbouw, herstel en/of resocialisatie door geschikte oplossingen aan te bieden.

In 2022 werd een driedaagse ‘Train de Trainers’ landbouwtraining voor de stichting verzorgd door ervaren landbouwtrainers uit het buitenland, gericht op kennisoverdracht en armoedebestrijding in Suriname. Volgens Brown wil men met dit project zoveel mogelijk vrouwen trainen en mobiliseren, zodat zij zelfvoorzienend worden. Verder hoopt men dat zij kleine ondernemers worden.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgricultuur training in Wanica voor 100 vrouwen