maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Agri business fonds krijgt SRD 93 miljoen

lees ook ...

Sport binnenland krijgt ondersteuning ROS

De sportcoördinator van Brokopondo, Rivaldo Finisie van de Brokopondo Slagbal Bond  heeft op 17 januari jongstleden het directoraat Sportzaken bezocht. Er werd gesproken over de finale en halve finale...

Het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) is aangevuld met SRD 93 miljoen. Dit is eind 2022 goedgekeurd gdoor de regering. Dit zegt Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Bij de eerste tranche stortte de regering SRD 10 miljoen. Hieruit zijn 26 leningen verstrekt. Het aantal goedgekeurde nieuwe aanvragen bedraagt momenteel SRD 20.1 miljoen. “Met de optopping van SRD 93 miljoen is de sector voorlopig voorzien om genoeg leningen te verstrekken aan de boeren,” deelt de LVV-minister mee.

Volgens de minister is er ook besloten dat de mensen begeleid moeten worden door het ministerie, nadat de leningen verstrekt zijn, zodat zij een goede start kunnen maken met hun onderneming. Een drempel is ook dat een aantal boeren geen onderpand heeft, waardoor het heel moeilijk is om in aanmerking te komen voor een lening.

“Er is een beroep gedaan aan het NOFA-bestuur om wat flexibeler om te gaan met boeren die geen vermogens hebben om als onderpand aan te bieden. De bewindsman deelt verder mede dat het NOFA-bestuur diverse voorlichtingssessies heeft gehouden in districten om de landbouwers te informeren over dit fonds.

“Het ligt in de bedoeling dat nu ook de districtscommissarissen worden betrokken om dit fonds verder bekendheid te geven bij de boeren binnen hun werkgebied en district,” aldus de LVV-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgri business fonds krijgt SRD 93 miljoen