vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarische telling in het vooruitzicht

lees ook ...

Oud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met...

Voormalige Surinaamse staatshoofden Jules Wijdenbosch en Ramsewak Shankar hebben woensdag hun inzichten gedeeld met de huidige president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats in het ka...

De Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization, FAO) beveelt in hun richtlijnen aan, dat er minstens eens in de tien jaar een agrarische telling moet worden gehouden. De landbouwtelling of de agrarische telling, is het belangrijkste middel om belangrijke gegevens in de agrarische sector te verzamelen.

De eendaagse workshop die vandaag in Royal Ballroom, Torarica werd gehouden is bedoeld om bekendheid te geven aan de geplande uitvoering van de zesde agrarische telling en om gebruikers en producenten van agrarische statistieken bijeen te brengen om hun respectievelijke behoeften en verwachtingen in verband met de agrarische telling te bespreken. De workshop zal ook dienen ter discussie van de doelstellingen, benaderingen, kenmerken, reikwijdte en inhoud van de agrarische telling.

De vijfde agrarische telling van Suriname vond plaats in het jaar 2008. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) sprak de genodigden toe met het benadrukken van duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. “Agrarische statistieken zijn belangrijk om mogelijkheden te bieden voor een goede beleidsanalyse en gefundeerde planning. LVV erkent de behoefte aan ‘up to date’ informatie over de structuur van de landbouwsector en heeft de FAO daarom gevraagd om technische assistentie te bieden in de voorbereiding en uitvoering van haar zesde agrarische telling.”

De minister gaf mee dat toen hij zelf werkzaam was op het ministerie van LVV in 1981, de analyserapporten na twee jaren waren afgewerkt. “Thans is de techniek erg geavanceerd en kunnen we sneller over adequate informatie beschikken en beleid uitstippelen zodat onbenutte landbouwgronden in productie worden gebracht.”

FAO-vertegenwoordiger, Reuben Robertson verzekerde alle richtlijnen en technische assistentie te verlenen voor een vlot verloop in de aankomende telling en is nu reeds overtuigd van het succes. Dit aanwezige Landbouw-directeur, Soedeshchand Jairam en de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture vertegenwoordiger (IICA), Curt Delice waren het daarmee eens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarische telling in het vooruitzicht