donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarische sector Suriname in crisis; regering wil verhoging productie

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Als gevolg van de slechte financiële economische situatie en de Covid-19-pandemie is de agrarische sector in Suriname in een crisis verzeild geraakt. In verband met een evenwichtige ontwikkeling streeft de regering naar het bevorderen van de verhoging van de nationale productie, zegt Parmanand Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De bewindsman ging tijdens de behandeling van ontwerpwet houdende vaststelling van regels betreffende de instelling van het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (Wet NOFA) nader in op het agrarisch beleid. Hij zegt dat dit beleid ook bekeken moet worden binnen het kader van de uitdagingen waarmee Suriname momenteel te maken heeft, te weten: klimaatverandering, voedselzekerheid en voedselveiligheid, de oorlog in Europa en de alsmaar stijgende prijzen van olie en andere input.

Sewdien merkte op dat het Agrarisch Krediet Fonds in 2007 werd ingesteld om te voorzien in de kredietbehoefte van kleinschalige en middelgrote bedrijven. De gestelde doelen zijn door wanbeleid slechts deels gerealiseerd. Met het NOFA hoopt de regering hierin verandering te brengen.

Uit dit fonds zullen kleinschalige en middelgrote bedrijven in de agrarische sector in hun kredietbehoefte worden voorzien. Het fonds zal een bijdrage leveren aan de realisering van het onlangs goedgekeurd Herstelplan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarische sector Suriname in crisis; regering wil verhoging productie