dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarische sector behoeft ook innovatie naast financiën

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

Revinh Ramnandanlall van het kennisontwikkelingsbedrijf B4Agro&Food Systems, heeft samen met zijn partners aangetoond dat de agrarische sector naast financiën ook innovatie behoeft om te komen tot kwaliteitsproducten. Een onderzoek van vier jaar heeft geleid tot het hybrid hydroponics systeem. Een ander ontwikkeld systeem maakt het zelfs mogelijk om zonder pompen en kassen te telen. Ramnandanlall is hoopvol gestemd over dit bedrijf.

“Ik ben de gemeenschap dankbaar voor het vertrouwen en dat de mensen hun portemonnee trekken om onze diensten af te nemen. Vooral daarom is het een succes geworden”, aldus Revinh Ramnandanlall van het kennisontwikkelingsbedrijf B4Agro&Food Systems.

“Als je meerdere kleine bedrijven hebt, kun je veel meer bereiken en vindt er onder meer risicospreiding plaats. Daarom is B4Agro&Food Systems vanaf 2015 een kennisontwikkelingsbedrijf. We doen aan kennisverspreiding via trainingen en desgewenst ook door installatie van het systeem thuis of bij het bedrijf van de trainee.” Zo verklaart Ramnamdanlall de drang om kennis te delen.

Het is een driemaandelijkse  training, met wekelijkse sessies op locatie van de klant, die als onderdeel van de training vier ‘oefentafels’ krijgt met plantjes, meststoffen en zaden. Verder bestaat de training uit zes modules van zaad tot verkoop. Men kan direct produceren en verkopen.

B4Agro&Food Systems heeft nu de fase bereikt, waarbij men zoveel mogelijk projecten wil uitvoeren voor de langetermijnvisie. “Het is een traject dat moet worden afgelegd. De ontwikkeling van kwaliteitsgoederen is afgerond. Met ons systeem garanderen wij kwaliteit,  verse en gezonde producten. Nu moet meer geproduceerd worden.”

Nu er nog geen overschot is, kan er nog niet gesproken worden over export. Men zal naar dit doel toe moeten werken. Continuïteit moet ook gegarandeerd  worden, en het certificeren van de hele keten. Er is dus werk aan de winkel.

Men hoopt op meer locaties, die zullen resulteren in meer productie. “Er wordt hard aan ons getrokken vanuit het buitenland. Ons systeem is uniek en vrijwel langs de hele evenaar toepasbaar,” deelt hij trots mee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarische sector behoeft ook innovatie naast financiën