dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarische Adviesraad praat met minister Sewdien

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) had op zaterdag 15 januari 2022 het maandelijkse gesprek met de Agrarische Adviesraad Saramacca (AAR). Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca was daarbij aanwezig.

De AAR stelde een aantal urgente zaken aan de orde de sector rakende en bracht ook adviezen uit aan de burgermoeder en de bewindsman. De zaken waarover advies zijn uitgebracht aan de minister gingen over:

De melkveehouderij en slachtvee in het algemeen en de opkoopprijs van rauwe melk in bijzonder; Over het opzetten van een plantvermeerderingsproject voor fruit en semi- meerjarige en meerjarige gewassen; Het opzetten en financiering van een model trainingscentrum voor de melkveeteelt voor jongeren; Het in het leven roepen van waterschappen in de belangrijkste productiegebieden in het district met name:Tijgerkreek west, La Poule, Uitkijkpolder en Pomona om het waterbeheer en onderhoud van de infrastructuur conform de Waterschapswet van 1931 zoals laatstelijk gewijzigd bij wet van 24 maart 2005 no.28 over te dragen aan een bestuur gekozen door de belanghebbenden.

De minister neemt de adviezen van de Agrarische Adviesraad van Saramacca in consideratie. Na bovenstaande punten met zijn stafmedewerkers besproken te hebben zal hij op de eerstvolgende meeting in februari de besluiten hieromtrent mededelen aan de AAR. Voor de urgente zaken betreft zal minister Sewdien via de districtscommissaris reeds de komende week in contact treden met de AAR van Saramacca.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarische Adviesraad praat met minister Sewdien