woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
0
(0)

Agrarisch project Gingeston te Boven-Suriname

lees ook ...

Standbeeld van Baba en Mai onthuld ter ere van Hindoestaanse...

Te Groningen, in het district Saramacca, vond gisteren de plechtige onthulling plaats van het standbeeld van Baba en Mai. Dit standbeeld symboliseert de aankomst van de Hindoestaanse immigranten in Su...

Minister Parmanand Sewdien, heeft met een delegatie het dorp Gingeston te  Boven Suriname bezocht op zaterdag 8 januari. Tijdens dit werkbezoek vond er een officiële overhandiging plaats van landbouwgereedschappen, omdat het ministerie een agrarisch project in de gemeenschap wil uitvoeren.  Kapitein Bennie Saljie Akobe ontving namens het dorp de geschenken, waaronder een handtractor.

De bewindsman hield zijn gehoor voor dat de Mexicaanse zonnebloem, die zo weelderig groeit in het dorp goud waard is. Verder zette hij de plannen uiteen van het project. Enkele hectaren in de omgeving van het dorp zullen beplant worden met olifantgras. Dit is samen met de reeds aanwezige zonnebloem voldoende voer voor kalveren, die het ministerie ter plekke wil fokken.

“We beginnen met kalveren zodat de kinderen aan de dieren gewend raken en geen vrees meer hebben voor koeien,” maakte de bewindsman duidelijk. De gemeenschap zal later op een later tijdstip de vruchten van dit project plukken, door het  hebben van melk en vlees.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrarisch project Gingeston te Boven-Suriname