donderdag 30 maart 2023
27.6 C
Paramaribo
14.5 C
Amsterdam
0
(0)

Agrariërs lijden miljoenen SRD verlies

lees ook ...

BGVS reageert op bekendmaking schaarste aan anesthesie medic...

De Vereniging van Anesthesiologen Suriname heeft bekend gemaakt dat essentiële anesthesie medicatie, niet in voorraad is. Het BGVS deelt in verband met het bericht van boven genoemde vereniging, het v...

Agrariërs lijden momenteel miljoenen Surinaamse dollar verlies door wateroverlast. Dit is het gevolg van nalatigheid door de regering Bouterse, zegt het VHP-assembleelid uit Saramacca Mahinder Jogi. De overheid beschikt al langer dan vijf jaar over ongeveer veertig pompen, maar heeft die nooit laten installeren. De parlementariër roept de regering op om de pompen te installeren, waardoor meer schade kan worden voorkomen. Er moet hiermee niet geaarzeld worden, vindt Jogi.

De agrariërs moeten geholpen worden, want ook in de Covid-pandemie moeten burgers gezond kunnen eten. Het moet niet zover komen dat Suriname op een gegeven moment voeding moet importeren. Als de veertig pompen niet genoeg zijn moet er naar alternatieven worden gezocht door meer te kopen. Hij pleit voor een gedegen onderhoudsplan, zodat de lozingen en kanalen regelmatig opgeschoond kunnen worden.

Hij vindt het verder triest dat er geen geld is om de begroting van Openbare Werken (OW) te financieren. Opvallend is echter dat er bijna 1 miljard Surinaamse Dollar beschikbaar is gesteld voor het directoraat Openbaar Groen. Er moeten daarom volgens het assembleelid prioriteiten worden gesteld. Het snoeien van bomen en het verfraaien van onder meer de binnenstad geniet volgens hem geen voorkeur op de afwatering van vooral landbouwgebieden.

Jogi adviseert de regering om tenminste een half miljoen Surinaamse Dollar van de beschikbare financiële middelen van Openbaar Groen te investeren in de civieltechnische werken van OW.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrariërs lijden miljoenen SRD verlies