vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Agrariers krijgen voorlichting van fonds voor Agribusiness

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Op 10 maart jongstleden hebben agrariërs die goed opgekomen waren in de Mr. Bas Ahmadali Multifunctionele Zaal te Groningen, vergaderd met het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness(NOFA). Dna-lid Rajindre Debie tevens adviseur van de Agrarishe Adviesraad Saramacca, heette hen van harte welkom.

De diverse groepen zoals visverwerkers, fruitverwerkers, chipsfabrikanten, verwerkers van groenten en peulvruchten, zuivelproducenten en landbouwers werden aan de delegatie van NOFA voorgesteld te Groningen. Het Nationaal Ontwikkelings-fonds voor Agribusiness, heeft de agrariërs van Saramacca, zo breedvoerig mogelijk voorgelicht over de betekenis van NOFA en de leningsmogelijkheden.

Het ontwikkelingsfonds verstrekt financieringen als capaciteitsversterking in de visserij-, pluimvee-, en de rijstsector en in kassenteelt en fruitverwerking. Het doel van NOFA is om agribusiness, de concurrentiepositie en de verdiencapaciteit van de agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en te versterken.

Tijdens deze informatiesessie heeft de fondsbeheerder van het NOFA, Trustbank Amanah die de belanghebbenden binnen de agrarische sector begeleidt bij het proces van aanvraagindiening aangegeven dat tegen een rente van 5.5 procent per jaar maximaal één miljoen Srd kan worden geleend om de productie te verhogen en capaciteiten te verruimen.

Op de vragen van de agrariërs heeft het team van NOFA en de Trustbank Amanah naar tevredenheid geantwoord. De vrouwen die deelnamen aan de vergadering hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Trustbank te vragen naar informatie over de 0 procent leningen die door de Trustbank wordt verstrekt speciaal aan vrouwlijke micro ondernemers om van hun business een succes te maken.

De districtscommissaris van Saramacca, mevr. Sherin Bansi-Durga heeft bij de afsluiting van de bijeenkomst de agrariërs opgeroepen om gebruik te maken van de mogelijkheden die het NOFA biedt om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Ze memoreerde hierbij ook de oproep van de president Chandrikapersad Santokhi om in verhoogde mate de productie en consumptie van lokaal geproduceerde producten ter hand te nemen.

Import beperking voor een bepaalde periode zal ons in staat moeten stellen om de koers te helpen stabiliseren. Een manier om duurzaam uit de economische problemen te geraken en onze verdiencapaciteit te verhogen door de exportproductie te vergroten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgrariers krijgen voorlichting van fonds voor Agribusiness