donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(3)

Agnoe en Van Trikt benadrukken onschuld

lees ook ...

Districtsraad Nickerie presenteert districtsbegroting

De Districtsraad (DR) van het district Nickerie heeft gistermorgen haar jaarlijkse Districtshoorzitting gehouden. Tijdens deze formele zitting heeft de raad haar concept Districtsbegroting voor het di...

Het gerechterlijk onderzoek tegen ex-governor Robert van Trikt, van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe is dinsdag afgerond. Beide heren hebben vastgehouden aan hun onschuld. In totaal hebben zij drie uren het laatste woord gevoerd. Zij gaven afzonderlijk een technische en persoonlijk verslag van wat het rechtproces met hen heeft gedaan. Het was een marathonzitting.

De verdediging van Van Trikt en Agnoe heeft daarvoor naar voren gebracht dat het Openbaar Ministerie vreselijk veel haast had om de twee heren te veroordelen vanaf het begin. Dit probeerde men te doen zonder waarheidsvinding en zonder bewijs. De totale  verdediging, bestaande uit Irvin Kanhai, Benito Pick en John Kraag, heeft dit process technisch en persoonlijk geanalyseerd. Hun conclusie is dat het OM vanaf het begin zeer onzorgvuldig werk heeft verricht.

Rechter Maytrie Kuldip Singh gaf toe dat zij aan het eind van deze marathonzitting in het dupliek ‘nieuwe gezichtspunten’ heeft gehoord. Zij zal deze in overweging nemen voor haar uitspraak op 22 december. De stand van zaken nu is dat er tegen van Trikt tien jaar celstraf is geëist en tegen Agnoe vijf jaar. “De rechter zal de gezichtspunten in overweging nemen. Pas wanneer haar conclusie in het voordeel zal zijn van de verdachten is er succes geboekt”, volgens raadsman Kanhai.

Van Trikt en Angnoe hebben van hun laatste woord een schriftelijke technische analyse gemaakt en die overhandigd aan de rechter. Juridisch zijn zij ingegaan  op alle tenlasteleggingen. Ook hebben zij een eigen weergave gegeven van hoe zaken zich in de praktijk hebben voorgedaan. Van Trikt, zit intussen al 21 maanden in voorarrest, en werd aan het eind van zijn laatste woord emotioneel. Hij haalde aan dat hij zijn gezin  bijkans twee jaar niet heeft gezien.

Ook Angnoe wees erop, dat het pijnlijk is om van zijn twee dochters te zijn ontvreemd zonder, dat er van zijn misdaad enig bewijs is geleverd. Toch heeft de rechter ondanks een scherp dupliek en de nieuwe inzichten, niet ingestemd met een voorlopige in vrijheidstelling van de beide verdachten, maar gaf wel toestemming voor enige tijd met hun familie die de rechtzaak bijwoonde.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAgnoe en Van Trikt benadrukken onschuld