maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(1)

Afzetmarkt voor Melkcentrale op Barbados

lees ook ...

Uitbreiding Foodbasketproject

Alle Surinamers moeten via het Food Basket-project worden voorzien van betaalbare eerste levensmiddelen, zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. Het zijn in totaal negen producten. Uiteindel...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezocht op uitnodiging van premier Mia Mottley, Barbados en is er nu van overtuigd dat er ”grote belangstelling” bestaat in dit land voor zuivelproducten, groente en fruit uit Suriname. De minister en delegatie waren op doorreis naar Trinidad en Tobago in verband met Agri Investment Forum and Expo II.

Hij benadrukt dat Suriname rekent op de markt van Barbados, omdat er een grote vraag is naar vee, vis- en agroproducten. De bewindsman reisde  naar Trinidad en Tobago voor een Agri Investment Forum and Expo II. Vertegenwoordigers van de MCP, Sail, FAI en boerenorganisaties reisden met hem mee. “De private sector pakt het verder op en de overheid zal de ondersteuning bieden”, zegt hij.

Suriname zal al binnenkort van start gaan met de export van vis en garnalen. Sewdien heeft ondersteuning  en assistentie toegezegd aan zijn Barbadiaanse collega Indar Weir op het gebied van visgronden en viskeuringen.

Barbados is op zoek naar voedsel. Het eiland heeft weinig landbouwgrond, waardoor Suriname grond beschikbaar wil stellen aan Barbadiaanse boeren voor het fokken van schapen. Tijdens de vorige regering werd de Brokopondo overeenkomst reeds getekend. Vervolg gesprekken tussen president Santokhi en Mottley moeten follow-up geven aan deze overeenkomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfzetmarkt voor Melkcentrale op Barbados