dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Afwijkende verbruiksdata en opnamefouten oorzaak klachten

lees ook ...

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de r...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in d...

Vele burgers hebben geklaagd over de veel te hoge energietarieven die zij deze maand moeten betalen. De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft de afgelopen week de verbruikskosten op basis van het gewijzigd tarievenstelsel aan de laatste groep energieverbruikers gepresenteerd. Alle deponeerde klachten zijn door het energiebedrijf nader geanalyseerd.

Ze worden verdeeld in twee categorieën:
Afwijkende verbruiksdata
De meterstanden worden minimaal om de ene maand opgenomen. Indien de meterstand niet is opgenomen, wordt de verbruiksdata op basis van de historische data (dag-verbruik) bepaald en berekend. Als in deze periode de klant een gewijzigd verbruikspatroon heeft, zal het berekend verbruik dan ook afwijken met als gevolg een afwijkende verbruiksfactuur.

Opname fouten
De opname van de verbruiksinformatie is in eerste instantie handmatig. Jammer genoeg wordt de opname in enkele gevallen niet altijd even secuur gedaan, waardoor het verbruik en de daarbij behorende kosten in enkele gevallen dan ook afwijken.

Op de verbruikers wordt wordt een beroep gedaan om het verbruik in de gaten te houden om een goed beeld te krijgen van het maandelijks verbruik. Om dit te kunnen doen moeten burgers de meterstand met datum opnemen of eventueel een foto maken van de meter (inclusief meterstand) en deze informatie doorgeven via het verkort nummer 175 of bij de diverse dienstencentra.

Iedere klacht wordt in behandeling genomen en de EBS zal nagaan als de informatie correct is. Indien de gepresenteerde elektriciteitsrekening niet correct is, zal dit worden gecorrigeerd. De klanten die hun mobiele nummer aan de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben doorgegeven, ontvangen maandelijks een SMS, met vermelding van het verbruik, de meterstand en de hieraan gekoppelde verbruikskosten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfwijkende verbruiksdata en opnamefouten oorzaak klachten