zondag 23 januari 2022
24.4 C
Paramaribo
6.2 C
Amsterdam
0
(0)

Afsluiting schooljaar Suriname met resultaten eerste en tweede kwartaal

lees ook ...

Bordo schenkt Euro 5000 om woonhuis te redden

Wij willen allen weten wat politieke figuren in Suriname doen. Er is een filmpje waar Joel Martinus alias Bordo iemand helpt zijn erf, waarschijnlijk met huis te behouden. We weten niet wie het filmpj...

Het schooljaar in Suriname zal worden afgesloten op basis van de resultaten van het eerste en tweede kwartaal. Dit heeft minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) zojuist bekendgemaakt tijdens een Zoom-persconferentie. Tijdens de persconferentie heeft de bewindsman de overgangsnormen voor het schooljaar 2020-2021 gepresenteerd.

“Als ministerie hebben wij het geloof dat wij het kunnen, omdat u met ons samenwerkt. Samen zullen we het schooljaar goed afsluiten”. De minister zegt dat er met hoge prioriteit ernaar gestreefd wordt om het onderwijsproces wederom fysiek op te starten. De focus zal bij de toetsing liggen op de basisvakken.

Bij de basisschool zijn deze rekenen en taal. Voor de Mulo zijn de basisvakken Nederlands en Engels. Daar tellen ook de basisvakken als wiskunde en natuurkunde mee. Voor vwo en havo zijn de basisvakken Nederlands en Engels. Ook de richtingsvakken zullen worden meegenomen.

Minister Levens benadrukt dat alleen de werkelijk behandelde leerstof zal worden getoetst. Er zullen alternatieve toetsingsvormen worden toegepast.” Op de lagere school gaat men naar de volgende klas met een observatieformulier, rubric (toetsingsformulier criteria) en voortgangsrapport, waarbij zal worden omschreven waarom leerlingen met bepaalde cijfers overgaan.”

Voor de muloschool is er een rapport met overgangsnormen. Voor eindexamenklassen wordt het eindexamen meegenomen. Bij havo en vwo wordt de afsluitende toets meegenomen bij de beoordeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfsluiting schooljaar Suriname met resultaten eerste en tweede kwartaal