donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
1
(1)

Afscheid van cultuuricoon Frank Cameron

lees ook ...

Gyver, Clive Power begint aan nieuwe uitdaging

Gyver is pseudoniem van Clive Power.  In een gesprek met de Ware Tijd maakte hij bekend, dat hij uit de muziekformatie Corona Band is gestapt en een eigen muziekgroep heeft opgericht. Hij is voormalig...

Suriname heeft deze week afscheid genomen van cultuuricoon Frank Cameron, die op vrijdag 14 juni is overleden. Op maandag 24 juni werd hij te ruste gelegd. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk eerde Cameron door het condoleanceregister te tekenen en afscheid te nemen.

De uitvaartplechtigheid vond plaats in de sporthal van het Frank Cameron Centrum, voorheen bekend als Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK). Cameron heeft jaren als voorzitter van SOGK gediend en zijn leven gewijd aan sport voor kinderen met een beperking. Het was passend dat hij op het terrein van zijn ’thuis’, SOGK, werd begraven. Cameron was niet alleen betrokken bij SOGK, maar was ook erevoorzitter, grondlegger en pionier van de Stichting ter bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname. Zijn bijdragen aan zowel sport als cultuur hebben een blijvende impact op de gemeenschap.

De aanwezigheid van VP Brunswijk bij de uitvaart benadrukte zijn speciale band met mensen met een beperking. In 2022 vierde hij het 37-jarig bestaan van het centrum samen met de pupillen en heeft hij meerdere keren directe hulp geboden. Frank Cameron wordt herinnerd als een toegewijde voorvechter voor kinderen met een beperking en als een belangrijk figuur in de culturele sector van Suriname. Zijn nalatenschap zal voortleven in de vele levens die hij heeft aangeraakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfscheid van cultuuricoon Frank Cameron