donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Afrikaanse YouTuber Wode Maya verkent Surinaamse cultuur met vp Brunswijk

lees ook ...

President Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in ...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december deelnemen aan de 28ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai, Verenig...

De kloof tussen de Afrikaanse diaspora in Suriname en Ghana moet worden gedicht. Dit is de gezamenlijke ambitie van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de bekende Afrikaanse YouTuber Berthold Kobby Winkler Ackon, beter bekend als Wode Maya. Op 23 oktober 2023 bracht hij een kennismakingsbezoek aan Brunswijk.

Wode Maya, die op donderdag in Suriname aankwam, heeft als doel tijdens zijn verblijf zoveel mogelijk te leren over de Surinaamse geschiedenis en de Surinaamse bevolking. Hij is dan ook bijzonder verheugd dat de vp van Suriname deel uitmaakt van de Afrikaanse diaspora. Zijn ontmoeting met Brunswijk beschreef hij als een vervulde droom.

Als vertegenwoordiger van de Afrikaanse diaspora in Suriname waardeert de vicepresident het bezoek. Op dit moment werkt de vp samen met relevante partijen aan het opzetten van vluchten tussen Suriname en Ghana, en mogelijk andere Afrikaanse landen.

Wode Maya heeft zijn steun toegezegd voor de realisatie hiervan. Zodra het zover is, wil hij op de eerste vlucht een volledig gesponsorde reis naar Ghana organiseren voor twee Surinamers.

De beroemde Youtuber en zijn team zullen Surinaamse bedrijven bezoeken en ontmoetingsmomenten inplannen. Daarnaast staan bezoeken aan het binnenland op het programma. Eén daarvan is een bezoek met vp Brunswijk aan het dorp Poeketie in het ressort Tapanahony, op dinsdag 24 oktober.

Het bezoek van Wode Maya kwam tot stand dankzij de inspanningen van de organisatie Black Succes Suriname (BLASUSU) onder leiding van Sharda Johnn. BLASUSU zet zich in om het bewustzijn over Afrikaanse roots te vergroten en te ondersteunen, en benadrukt het belang voor individuen met het oog op een positieve toekomst om te weten waar ze vandaan komen, waar ze naartoe moeten en hoe ze daar kunnen komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfrikaanse YouTuber Wode Maya verkent Surinaamse cultuur met vp Brunswijk