maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Afrikaanse Varkenspest in de regio

lees ook ...

Caricom versterkt relatie met India

Op vrijdag 23 september heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) samen met zijn collega’s uit de Caraïbisch gebied geparticip...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) heeft vandaag bekendgemaakt dat de ziekte  Afrikaans Afrikaans Varkenspest(AVP) binnen onze regio is uitgebroken. Het ministerie geeft aan dat vanwege de aanzienlijke invloed die deze ziekte kan hebben op de Surinaamse Veehouders en onze economie, alle importen van producten die vervaardigd  zijn uit of van varkensvlees uit gebieden waar er AVP heerst, met onmiddellijke ingang zijn stopgezet!

Er zullen vergunningen voor de import van varkensproducten uit deze gebieden worden verstrekt, geeft het ministerie aan. Daarbij blijft ongereguleerde import van producten strafbaar. Het ministerie meldt dat elke onderschepte lading in beslag zal worden genomen en worden vernietigd door de daartoe bevoegde instanties in samenwerking met de Veterinaire Dienst.

Het ministerie geeft daarbij aan dat personen of bedrijven die in aanraking komen met varkens bij de symptomen van Varkenspest, namelijk: Hoge koorts, verminderde eetlust en zwakte, rode en vlekkerige huid of huidlaesies, diarree en braken, hoesten en moeite met ademhalen, onmiddelijk contact moeten opnemen met de Veterinaire Dienst of een dicht bijzijnde  LVV-kantoor, een Staats of particuliere arts, een animal health assistant, politiepost of districtscommissariaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAfrikaanse Varkenspest in de regio